Prijava

Vaša prijava

Pronađene dvije bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata na gradilištu u Kirinčićevoj

['bomba', 'drugi svjetski rat', 'hotnews', 'kirinčićeva', 'Strabag']

Radnici Strabaga koji rade na novoj prometnici, a koja će spajati Kirinčićevu ulicu s Ulicom 153.brigade Hrvatske vojske, pronašli su jučer veću granatu. Na teren je izašla policija i djelatnici protueksplozijskog odjela.

– Jučerašnjeg dana u 14,50 zaprimljena je obavijest kako su djelatnici poduzeća “Strabag” prilikom radova u Horvatovoj ulici iskopali bombu većeg kalibra. Na mjesto događaja pristupili su djelatnici protueksplozijske jedinice Zagreb koji su cjelokupnu bombu odnijeli te će ona biti naknadno uništena. Radi se o bombi projektilu koja na sebi nije imala ugrađen upaljač, a zaostala je iz II svjetskog rata s obzirom na to da se tu nekada nalazio navodno manji aerodrom odnosno uzletno sletna pista – izvijestili su iz policije.

Nakon jučerašnjeg događaja, jutros se ponovio isti slučaj. Radnike je jutros ponovno dočekalo “iznenađenje”, naime ponovno su prilikom kopanja pronašli još jednu granatu. Na teren je izašla policija i pirotehničari, a više informacija biti će poznato uskoro.

The post Pronađene dvije bombe zaostale iz Drugog svjetskog rata na gradilištu u Kirinčićevoj appeared first on cityportal.hr.