Prijava

Vaša prijava

Mraclinski folkloraši nastupili na smotri folklora u Davoru

['davor', 'Kud Dučec', 'smotra folklora']

Tri tjedna nakon jubilejskih događanja i proslave stote obljetnice, KUD Dučec uputio se na gostovanje. Odredište je bilo Davor, mjesto u Brodsko-posavskoj županiji, a povod smotra folklora u organizaciji mjesnoga, prijateljskog KUD-a “Antun Matija Relković”.

Mraclinci u Davoru1

Foto: članovi KUD-a Dučec

– Dvodnevni put bio je ispunjen pjesmom, tamburašima i dobrim raspoloženjem, ali ni Očenaša se nismo “manuli”. Smještaj je bio u Cerničkoj Šagovini, nedaleko Nove Gradiške,  pogodnom za razne “team buildinge”, uključujući i one koji se produže do pred svitanje. Prvoga dana obišli smo cernički franjevački samostan i impresivnu baroknu crkvu sv. Petra, danas u sanaciji posljedica banovinskog potresa, koji se i ovdje dobro osjetio.  Rekreativni dio subotnjeg programa sastojao se od obilaska Nove Gradiške te posjeta novootvorenom rekreacijskom centru na čijim bazenima smo potražili osvježenje – prepričali su iz Dučeca.

Mraclinci u Davoru

Foto: članovi KUD-a Dučec

Glavni dio puta bio je rezerviran za nedjelju i nastup u Davoru. Nakon svečanog mimohoda davorskim ulicama glavni nastup bio je na rasporedu u predvečernjim satima na pozornici na centralnom gradskom trgu gdje je Dučec izveo jedan od svojih “brendova” – Doželnicu.

– Srdačno pozdravljeni od okupljene publike razmijenili smo i prigodne poklone s domaćinima koje je predvodila predsjednica KUD-a Helena Ciprić, a potom se zajedno s ostalim KUD-ovima uputili na zajedničku večeru u društveni dom. Nakon večere uslijedio je povratak u “Mraclin, selo milo” u koje smo uplovili s pjesmom, netom iza ponoći – rekli su iz Dučeca

Izvor: Mraclin.hr/foto: članovi KUD Dučec

The post Mraclinski folkloraši nastupili na smotri folklora u Davoru appeared first on cityportal.hr.