Prijava

Vaša prijava

Banožić u ZTC-u: “Nisam zadovoljan dinamikom remonta protupožarnih aviona”

['ministar banožić', 'MORH', 'protupožarni avioni', 'VELIKA GORICA', 'ZTC']

Ministar obrane Mario Banožić posjetio je jučer Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici gdje je razgovarao o dinamici remonta protupožarnih aviona.

– Trenutačno raspolažemo s četiri Canadaira i tri Airtractora. Razgovarali smo o datumima i rokovima koje ZTC ima temeljem sklopljenog Ugovora s Ministarstvom obrane, odnosno o isporuci još jednog Canadaira i dva Airtractora. Prema obvezama koje su preuzeli, jedan Airtractor bi trebao biti isporučen idući tjedan, 23. srpnja, a po jedan Airtractor i Canadair 30. srpnja. Tada bismo u protupožarnoj eskadrili trebali imati na raspolaganju pet Canadaira i pet Airtractora kao i ranijih godina – pojasnio je ministar Banožić koji, kako je rekao, nije zadovoljan dinamikom remonta protupožarnih aviona.

– Ne veseli me što i tijekom ovog obilaska nisam vidio napor u ZTC-u da se procesi ubrzavaju i da rokovi budu puno kraći – dodao je ministar i naglasio kako smatra da u ovom trenutku kada svi daju maksimalne napore u protupožarnoj sezoni da bi i tvrtka koja radi radi na remontu trebala uložiti maksimalne napore da avioni budu spremni za protupožarnu sezonu.

Izvor/foto: MORH, F.Klen

The post Banožić u ZTC-u: “Nisam zadovoljan dinamikom remonta protupožarnih aviona” appeared first on cityportal.hr.