Prijava

Vaša prijava

Kako se našminkati i što istaknuti ovo ljeto, donosimo nekoliko make up savjeta

['ljetno', 'make up artist', 'make-up', 'marko kriste']

Ljeto je pred nama, a pripadnice ljepšeg spola iza sebe trebaju ostaviti „tešku“ šminku jer ovo ljeto nosi se „No make up, make up look“. Dubrovački make up artist Marko Kriste ispričao nam je što je u modi ovoga ljeta i dao nam je nekoliko savjeta za ljetni make up look.

– Ovoga ljeta u modi su lagane podloge. Možete biti kreativni, maštoviti i posebni uvijek kad to želite. Ovo ljeto dopušta apsolutnu slobodu kada biramo boje. Ipak, uz malo prekrivanja i s laganim teksturama, možete postići savršen izgled bez šminke te predivan prirodan rezultat. Moj savjet je da birate one make up look-ove koji više naglašavaju vašu prirodnu ljepotu i osobnost – ističe Kriste.

U ljetnim mjesecima, pravilno nanošenje šminke posebno je važno kako bi ona ostala postojana i efektna pa tako umjesto klasične podloge, idealne su i tonirane kreme za sunčanje i BB kreme.

– Prije nanošenja pudera, izuzetno je važno početi s čistom i sjajnom podlogom, a nanošenje primera korak je kojega nikako ne biste smjeli preskakati, pogotovo tijekom vrućih ljetnih dana kada je make-up posebno podložan topljenju i skidanju. Nakon što se nanijeli svoj omiljeni tekući puder na lice, završite proces s puderom u prahu ili kamenu – prepričava Marko.

Savjeti za ljetni make up Marko Kriste 2

Foto: Marko Kriste/privatni album

Za kraj nanošenja make up-a, nanesite fiksator kako bi vaša šminka bila što dugotrajnija i otpornija na sve vanjske utjecaje. Ovog ljeta boja je apsolutni hit kada je u pitanju šminkanje očiju, a posebno popularne su sve nijanse ljubičaste, kraljevsko plava, bijela, zelena, ali i svijetloplava, zelena, žuta ili crvena boja. Također, ne libite se nanijeti više boja odjednom.

Crveni ruž jedan je od najvažnijih make up trendova u 2022 godini, posebno ljeti, a apsolutni hit je i tuš u boji kako bi tijekom ljeta naglasili oči.

– Ako želite postići nježan sjaj vaših obraza, ovoga ljeta je svakako preporuka za brončano ili u nijansi breskve. Za lijep i zdrav make up potrebno je održavati usne njegovanima, a ništa ih neće naglasiti kao lijepo sjajilo u neutralnoj boji. Tu su i naglašene obrve, što prirodnije i razbarušenije, to bolje. Laminirane obrve i dalje ostaju u trendu, a sad kad postoji veliki broj odličnih olovaka za obrve lako ih možete iscrtati u udobnosti svoga doma – kaže naš sugovornik.

Ovo ljeto perlice će biti omiljeni makeup asesoar. Njih možete stavljati na kapke, na vrh iscrtanog tuša za oči, kao i dodatak na obrve, tjeme i slično.

The post Kako se našminkati i što istaknuti ovo ljeto, donosimo nekoliko make up savjeta appeared first on cityportal.hr.