Prijava

Vaša prijava

Koje je najtraženije zanimanje na goričkoj burzi?

['Hrvatski zavod za zapošljavanje', 'HZZ', 'statistika']

Krajem lipnja ove godine u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bilo je 998 nezaposlenih osoba, što je za 3,6 posto  više u odnosu na prethodni mjesec, a za 23,6 posto manje u odnosu na isti mjesec 2021. godine. Tijekom lipnja  na našem području ukupno je zaposleno 88 osoba, a ponuđeno je 319 radnih mjesta, doznajemo iz HZZ-a.

Najviše je zaposleno prodavača/-ica, ukupno devet, a to je ujedno i najtraženije zanimanje na burzi, za koje je tijekom lipnja oglašeno čak 113 slobodnih radnih mjesta.

prodavacica

Foto: Potrosaci u Konzumu/ilustrativna/Davor Javorovic/Vecernji list/Pixsell

Prošlog mjeseca posao je našlo i šest administrativnih službenika/-ica, pet čistača/-ica, troje skladištara/-ki, isto toliko kuhara ili kuharica, te troje frizera, odnosno frizerki.

Poslodavci su tijekom mjeseca lipnja prijavili 319 slobodnih radnih mjesta na području velikogoričke ispostave HZZ-a, a osim već spomenutih prodavača i prodavačica, tražili su i 25 čistač/čistačica, deset službenika/-ica prodaje, traži se isto toliko zrakoplovnih prometnika/-ica, te skladišnih radnika i radnica.

Velika je potražnja i za doktorima i doktoricama medicine, traži se njih devet, te osam medicinskih sestara, odnosno medicinskih tehničara. Oglašeno je i devet radnih mjesta za vozače/-ice teretnog vozila, te po sedam fasadera/-ki i  bravara, odnosno bravarica.

 

The post Koje je najtraženije zanimanje na goričkoj burzi? appeared first on cityportal.hr.