Prijava

Vaša prijava

Nezadovoljstvo u Gorici nakon poraza u Osijeku: ‘To je bila kriva odluka…’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'Nenad Črnko', 'osijek', 'samir toplak']

Nogometaši Gorice vratili su se iz Osijeka već iste večeri nakon poraza 1-2, malo predahnuli, pa se od ponedjeljka okrenuli novim izazovima, koji za početak donose gostovanje Šibenika u Velikoj Gorici. Bit će to prilika da Velikogoričani prvi put ove sezone pozdrave svoju momčad s tribina Gradskog stadiona, ali i da Samir Toplak i njegovi igrači dođu do prvih bodova u ovom prvenstvu.

U Osijeku, jednostavno, nije išlo.

Puno se toga povlači po medijima u danima nakon ogleda u Gradskom vrtu, žestoko je trener Osijeka Nenad Bjelica reagirao na istup predsjednika HNK Gorice Nenada Črnka, koji je za Večernji list izjavio:

– Nije baš dobro ovo što se dogodilo. S prvim poluvremenom čak i nemam nikakav problem, ali s drugim imam – započeo je Črnko, misleći na odluke koje je donosio sudac utakmice Ante Čuljak:

– Sudac je na dva metra od duela u ključnoj situaciji i prvotno dobro odlučuje. Dogovor je da se laki kontakti ne sude kao kazneni udarci ove sezone, a ova situacija je bila obostrano držanje i to po novim dogovorima sudaca nikada nije kazneni udarac. Sudac Čuljak je prvo dosudio ispravno simuliranje Belje i indirektan udarac za nas, a zatim pod respektom i pritiskom Ivana Bebeka koji ga zove na VAR, sudi kazneni udarac koji je na kraju totalno utakmicu odveo u drugi smjer.

– Što je onda sa situacijom kad je Golubickas izbio loptu ispred igrača Osijeka i dobio po nogama? Situacije su bile iste, a kriteriji drugačiji. Kad ti u jednoj utakmici moraš dati 13 kartona, to ti dovoljno govori da ne držiš kontrolu nad utakmicom. Nemam problem reći da je Osijek po posjedu, udarcima na gol i ostalim statističkim elementima zaslužio pobjedu, ali činjenica je da je Gorica oštećena u ključnim dijelovima utakmice i da je ta pobjeda Osijeka došla na prljav način. U prijevodu, sve situacije koje su u utakmici bile ‘li-la’, apsolutno sve su otišle na ‘li’, na stranu Osijeka – dodao je predsjednik Črnko pa zaključio:

– Ako su one prijetnje Nenada Bjelice sucima u izjavama prije sezone urodile plodom tako da se događa ovakvo suđenje, to nikako nije dobro, čak je malo i žalosno. Ne želim vjerovati u to jer bi to bilo poražavajuće. Ali, raditi neke insinuacije na taj način prije početka prvenstva uopće nije lijepo, niti bi se suci trebali za to hvatati.

Osim predsjednika, suđenjem je nezadovoljan bio i trener Toplak, koji je cijelu ovu priču vidio ovako:

– Kriterij je bio neujednačen, ali ne s ciljem guranja Osijeka, nego je jednostavno to bilo netalentirano suđenje – kazao je Toplak.

Sve to, nakon prospavane noći ili dvije, treba ostaviti iza sebe i okrenuti se Šibeniku. Iznova složenoj momčadi ovog ljeta, s novim trenerom na klupi, s nula bodova iz domaćeg ogleda s Rijekom u prvom kolu. Šibenik je, ujedno, i idealna prilika za uzeti puni plijen, jer puno će to teže biti izvesti u dva okršaja koja slijede nakon Šibenika. Prvo je na redu gostovanje kod Rijeke na Rujevici, a zatim i kod Hajduka na Poljudu…

The post Nezadovoljstvo u Gorici nakon poraza u Osijeku: ‘To je bila kriva odluka…’ appeared first on cityportal.hr.