Prijava

Vaša prijava

Da, stvarno se dogodilo – igrač Barcelone došao u HNK Goricu!

['Barcelona', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'moussa wague']

Mnoge je granice u godinama iza nas pomicala HNK Gorica, rasla i prerasla sve što smo u prošlosti mogli vidjeti u nogometu na turopoljskim meridijanima – u rezultatskom, ali i svakom drugom smislu – a u ponedjeljak poslijepodne napravljen je novi korak. Pomaknuta je još jedna granica.

Moussa Wagué, 23-godišnji senegalski branič, igrač velike Barcelone, bez ikakve dvojbe ponajvećega kluba na svijetu, postao je novi igrač HNK Gorice!

Kad se vijest prvi put pojavila u eteru, djelovalo je kao neka vrsta senzacionalizma, jer tako i zvuči priča u kojoj igrač Barcelone dolazi na jednogodišnju posudbu u Goricu. Ali dogodilo se. Čovjek je iz Barcelone došao nigdje drugdje nego u Veliku Goricu. Oživjeti karijeru izmučenu ozljedama, treba i to reći, ali Moussa Wagué je ozbiljan igrač, senegalski reprezentativac, u svakom slučaju veliko pojačanje.

– Osjećam se odlično, jedva čekam ponovno igrati, nakon gotovo dvije sezone bez službenih utakmica. Veliki stadioni, sjajna atmosfera, sve je to lijepo, ali nije i najbitnije. Za mene je najvažniji nogomet, želim pomoći momčadi, pobjeđivati i ići prema naprijed – kazao je Moussa nakon što je parafirao suradnju s Goricom do ljeta 2023. godine.

Za prvu momčad Barcelone ima šest nastupa, dijelio je teren i svlačionicu s velikanima poput Messija, Busquetsa, Piquea… Bio je i na posudbama, prvo u belgijskom Eupenu i francuskoj Nici, a zatim i u grčkom PAOK-u, gdje je doživio posljednju tešku ozljedu.

– Imao sam 19 godina kada sam potpisao ugovor s Barcelonom, to je bilo ostvarenje mojih snova, jedno predivno iskustvo. Upoznao sam jako puno sjajnih igrača, ispočetka sam bio malo sramežljiv razgovarati s njima, ali kroz neko vrijeme, kroz treninge i utakmice, navikneš se da si i ti dio te ekipe. Prvo sam krenuo u B momčadi, a nakon jedne sezone priključen sam prvoj momčadi. Nakon godinu i pol u Barceloni, otišao sam na posudbu u Francusku, u Nicu, međutim krenula je korona, odigrao sam samo pet utakmica i sve je stalo. Sezonu poslije toga otišao sam na posudbu u PAOK, odigrao sam nekoliko utakmica i onda se dogodila strašna ozljeda, koja me odvojila od travnjaka na duže vrijeme – prepričao je Wague svoj dosadašnji nogometni put i nastavio:

– Čudno je ne igrati tako dugo, bilo mi je teško to prihvatiti na početku, ali tako je to u nogometu, sve je moguće i moglo je biti puno gore. Zato sam sretan što sam ovdje, što imam novu priliku ponovno igrati i spreman sam, psihički i fizički. Trenirao sam cijelo ovo vrijeme, nisam odmarao tako da sam u dobroj formi.

Moussa je deveto pojačanje Gorice ovog ljeta, nakon Momčila Raspopovića, Ante Mateja Jurića, Ameta Korce, Edina Julardžije, Karla Žigera, Matuša Vojtka, Denija Jurića i Brazilca Wallacea, koji je stigao iz Austrije Lustenau i tek čekamo njegov debi.

The post Da, stvarno se dogodilo – igrač Barcelone došao u HNK Goricu! appeared first on cityportal.hr.