Prijava

Vaša prijava

VG Vodoopskrba: Od 25.srpnja do 4.kolovoza redukcija vode u Velikoj Mlaki

['Aglomeracija', 'hotnews', 'VELIKA MLAKA', 'VG VODOOPSKRBA']

Iz VG Vodoopskrbe poslali su obavijest kako će u periodu od 25.srpnja do 4.kolovoza biti provedena redukcija vode u Velikoj Mlaki.

– Naime, biti će potrebno višednevno zatvaranje glavnog magistralnog vodoopskrbnog cjevovoda radi problema kolizije s novoprojektiranim kolektorom čija je izgradnja predviđena kao dio građevinske dozvole „Izgradnja fekalnih kanala i crpne stanice u naselju Velika Mlaka“ u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“ – ističu iz Vodoopskrbe te dodaju kako će se problem riješiti denivelacijom magistralnog cjevovoda radi čega je potrebno zatvoriti cjevovod na minimalno 5 dana koliko je predviđeno da traju radovi same denivelacije.

Velika Mlaka će za vrijeme izvođenja radova imati opskrbu vodom s magistralnog cjevovoda iz smjera Velike Kosnice i Mičevca.

– U redovnoj potrošnji naselja od cca 20l/s magistralni cjevovod DN200 ima dovoljan kapacitet za osiguranje dostatnih tlakova i količina vode, međutim u vršnim potrošnjama, kada potrošnja poraste na preko 30l/s dolazi do problema prevelikog pada tlakova u sustavu što dovodi do problema u opskrbi vodom koji najviše dolazi do izražaja na višim katovima u zgradama, a moguće je da u konačnici problem obuhvati i cijelo naselje – dodaju iz Vodoopskrbe.

Na ublažavanje problema mogu utjecati i sami građani i to tako da smanje aktivnosti potrošnje vode od 6 do 9 sati i od 17 do 23 sata kao i da pokušaju odgoditi aktivnosti na period van vremena vršnih opterećenja. Isto tako, mole se građani da aktivnosti kao što su zalijevanje vrtova, pranje auta, punjenje bazena…smanje ili prebace van vremena vršnih opterećenja.

VG Vodoopskrba za vrijeme redukcije vode u naseljima će osigurati cisterne s vodom i punktove s rezervoarima za točenje vode kao i reducirati potrošnju u naseljima duž magistralnog cjevovoda Velika Gorica – Velika Kosnica – Velika Mlaka radi osiguranja čim većih količina i tlakova za najugroženiji dio sustava.

The post VG Vodoopskrba: Od 25.srpnja do 4.kolovoza redukcija vode u Velikoj Mlaki appeared first on cityportal.hr.