Prijava

Vaša prijava

Turopolje se pojačava povratnicima: ‘Neka proslava 100. rođendana bude – Jedinstvena!’

['1.žnl istok', 'hotnews', 'Nk Turopolje']

Budi se polako niželigaški nogometni svijet, predah između dvije sezone bio je kratak, a za mnoge i prilično aktivan. Bilo je tako i tamo uz prugu, u pitoresknom Turopolju, mjestu s manje od 800 stanovnika, ali i s nogometnom tradicijom dugom gotovo cijelo jedno stoljeće.

NK Turopolje osnovan je 1924. godine, bliži se stoti rođendan, a s tim u mislima planira se i najbliža klupska budućnost. Mlada i agilna uprava, naime, želi stoti rođendan kluba dočekati u višem rangu, a to znači u Jedinstvenoj županijskoj ligi.

– Da, želimo u sljedeće dvije sezone doći do višeg ranga, to bi bio lijep način za proslaviti ovaj okrugli rođendan – poručuju iz kluba.

U tu svrhu radilo se i dogovaralo puno toga i tijekom te famozne “sezone kiselih krastavaca”. Prvo je stigao Adrian Perić, sjajan malonogometaš, dečko koji je prošao školu HNK Gorice, bio i u Kurilovcu, u Turopoljcu… Odmah nakon njega klupska Facebook stranica se javila opet: Ivan Jambrešić vratio se iz Posavca, iskusan igrač, koji je već igrao uz prugu od 2014. do 2017.

Došao je u Turopolje i Robert Zorić, vratio se doma iz Dinamo Hidrela, jer i on je već bio u Turopolju, punih osam godina. Povratnik je i Dino Cota, koji je u dva navrata u prošlosti nosio dres Turopolja, dok u istu kategoriju spada i Željko Josić.

“Žac je dijete našeg kluba, za koji je nastupao od najmlađih kategorija, te se nakon jedne sezone igranja vani, vraća doma… Naš popularni Joske ili Žac nam dolazi iz Dinamo Hidrela, a igrao je i za NK Meštricu te NK Sava (J).”

A sve njih s klupe će i dalje voditi Vlado Horvat, trener s ozbiljnim imenom i prezimenom u okvirima turopoljskog nogometa.

“Nakon ‘dugotrajnih’ i ‘mukotrpnih’ pregovora na ranojutarnjoj kavi – iako smo to znali, ali da prekinemo špekulacije – trener Vlado OSTAJE i dalje strateg seniorske momčadi u NK Turopolju. Vladi želimo puno uspjeha, što više osvojenih bodova i što bolji plasman u narednoj sezoni!”, objavili su iz Turopolja.

Zanimljivo društvo okuplja mu se u svlačionici, bliži se i rođendan, uređuje se i teren i okoliš oko njega… Klub koji je donedavno bio jedini naš predstavnik u najnižem rangu definitivno je došao sebi. I ima pravo vjerovati da će rođendan doista biti – Jedinstven.

The post Turopolje se pojačava povratnicima: ‘Neka proslava 100. rođendana bude – Jedinstvena!’ appeared first on cityportal.hr.