Prijava

Vaša prijava

Meteoalarm DHMZ-a upozorava: Moguće grmljavinsko nevrijeme u poslijedpodnevnim satima

['grmljavinsko nevrijeme', 'hotnews', 'Kristijan Božarov', 'vremenska prognoza']

Nakon toplinskog vala i nesnosne vrućine, koja traje danima, konačno je stiglo i osvježenje uz kišu i pad temperature zraka za gotovo 15 stupnjeva. No, istovremeno je izdano i žuto upozorenje na mogućnost grmljavinskog nevremena. Ova promjena vremene ipak neće duže potrajati.

– Promjena vremena koja je jutros zahvatila Istru i donijela im grmljavinske pljuskove, sredinom dana i poslijedpodne raširit će se na veći dio unutrašnjosti, vjerojatno i na naše područje. Ono što je sigurno dobit ćemo naoblačenje i sjeverni vjetar uz osvježenje. Međutim, oko količine i rasporeda tih grmljavinskih pljuskova nije sigurno, jer fronta je, kako mi kažemo, razlomljena. Nije to kompaktna kišna masa, nego kako koga uhvati koji dio fronte.

U svakom slučaju, DHMZ je izdao žuto upozorenje za moguće grmljavinsko nevrijeme i u našem dijelu Hrvatske, nadajmo se da neće biti većih šteta, ali u svakom slučaju u poslijepodnevnim satima budimo spremni na promjenu, sjeverac, naoblačenje, mogućnost grmljavinskih pljuskova. Sve to će proći vrlo brzo i navečer se već očekuje razvedravanje vremena – rekao nam je prognostičar, Kristijan Božarov.

 

Naslovna fotografija: ilustrativna/Borna Filic/PIXSELL

The post Meteoalarm DHMZ-a upozorava: Moguće grmljavinsko nevrijeme u poslijedpodnevnim satima appeared first on cityportal.hr.