Prijava

Vaša prijava

Smotra izviđača: Turopoljski skauti na najvećem okupljanju djece i mladih u Lijepoj našoj

['hotnews', 'SKAUTI', 'smotra izviđača', 'TUR']

Iduća dva tjedna u Lovincu vladaju – izviđači! Uz moto ‘Vještine za život – Putokaz za bolji svijet’ u ponedjeljak je službeno otvorena 11. Smotra izviđača Hrvatske, najveće okupljanje djece i mladih u Lijepoj našoj.

tur smotra e1658835333272

Foto: 11. smotra izviđača Hrvatske, Lovinac/SIH

Više od dvije tisuće sudionika iz Hrvatske i svijeta smješteni su u 30-ak izviđačkih kampova organiziranih širom Lovinca i Svetog Roka, a za cijelo vrijeme trajanja Smotre organiziran je program podijeljen u devet centara znanja – preživljavanje, planinarenje, biciklizam, spašavanje, prirodnjaštvo, drvne konstrukcije, plovidba, arheologija, astronomija. U sklopu Smotre, od 29. srpnja do 1. kolovoza održat će se i Festival vještina za život koji će biti otvoren za javnost, a na širem području općine Lovinac bit će organizirano više od 50 volonterskih akcija kojima će izviđači pomoći zajednici.

tur1

Foto: Turopoljski skauti na 11. smotri izviđača Hrvatske, Lovinac/TUR

Osim 50 izviđačkih udruga iz Hrvatske, među kojima je i Turopoljska udruga skauta TUR, na Smotri sudjeluju i izviđači iz Ukrajine, Francuske, Izraela, Bugarske, Nizozemske, Njemačke, Bosne, Slovenije i Crne Gore.

Organizatori 11. Smotre izviđača su Savez izviđača Hrvatske, Ravnateljstvo civilne zaštite i općina Lovinac.

– U naredna dva tjedna Lovinac postaje naš novi dom. Pripremili smo više od stotinu raznolikih aktivnosti širom županije kroz koje će sudionici upoznati lovinački kraj i južnu Liku, od Cerovačkih pećina do najviših vrhova Velebita. U organizaciji sudjeluje preko 200 mladih i odraslih volontera i izviđačkih voditelja, te oko 50 izvoditelja programa iz partnerskih institucija i organizacija – izjavio je Siniša Ivanković, dopredsjednik Saveza izviđača Hrvatske, prenosi Novi list.

turopoljska udruga skauta tur na smotri e1658835731134

Foto: Turopoljska udruga skauta TUR u Lovincu/TUR

Ravnateljstvo civilne zaštite pomaže u organizaciji smotre logistikom, opremom i ljudstvom, a izviđači su i članovi Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite.

The post Smotra izviđača: Turopoljski skauti na najvećem okupljanju djece i mladih u Lijepoj našoj appeared first on cityportal.hr.