Prijava

Vaša prijava

Gorica utrpala petardu Zagorcu: ‘Wallace i Ndockyt za nas su dimenzija više!’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'samir toplak', 'zagorec krapina']

Iza nas je za vikend ostala druga utakmica prvenstva, u kojoj je Gorica uzela bod doma sa Šibenikom (0-0), a u utorak je na rasporedu bila druga prijateljska utakmica, koje će ove sezone biti stalna praksa. Nakon pobjede nad Dubravom (1-0) tjedana dana ranije, ovoga puta na Gradski stadion stigao je krapinski Zagorec, kojeg s klupe vodi dojučerašnji trener juniora Gorice Sven Raić, nakon odigranih 90 minuta semafor je pokazivao 5-2 za Goričane…

Svi prvotimci od vikenda su pošteđeni ove utakmice, pa je na golu startao Karlo Žiger, ispred njega Wague, Steenvoorden, Korca i Sim, pa u veznom redu trojac Skrbin – Jug – Kapulica, koji zajedno nema ni 60 godina, a u vrhu napada svoje je mjesto zauzeo Ante Matej Jurić. Njemu iza leđa, lijevo i desno, smjestili su se Brazilac Wallace i Kongoanac Ndockyt, dvojac koji tek čeka svoj službeni debi za Goricu. I, čini se, uskoro bi ga obojica mogla dočekati.

– Wallace i Ndockyt su krila kakva sam i tražio, vidi se odmah da su dimenzija više – zadovoljno je konstatirao trener Samir Toplak, koji nije bio potpuno zadovoljan prikazanim.

Već nakon 14 sekundi Gorica je povela preko Jurića, koji je zabio i jedini gol tjedan dana ranije protiv Dubrave, nakon čega su gosti u sljedećih 20-ak minuta postigli dva gola i preokrenuli rezultat. Izjednačio je Caio Cruz u 43. minuti, a pobjeda je osigurana u posljednjih 18 minuta. Prvo je u 72. svoj drugi gol zabio Cruz, zatim je prednost u 75. povisio mladi Ukrajinac Roman Plijušč, a konačnih 5-2 postavio je Matar Dieye u posljednjim trenucima susreta u kojem su minutažu dobili i Dalipagić, Marjanović, Julardžija, Brlek, Chikola, Cruce…

Sve u svemu, i ovaj test je uspio, igrači koji su propustili Šibenik dobili su svoju minutažu, ali i priliku da dokažu kako im je mjesto u sastavu već u nedjelju na Rujevici, gdje će Gorica gostovati kod Rijeke.

The post Gorica utrpala petardu Zagorcu: ‘Wallace i Ndockyt za nas su dimenzija više!’ appeared first on cityportal.hr.