Prijava

Vaša prijava

Do ljeta – ko raketa!

['hotnews', 'kolumna', 'nevena skočić', 'vruće teme']

Jedna od najčešćih novogodišnji rezolucija većini žena je skinuti suvišne kile i istesati svoje tijela kako bi na plaži tijekom predstojećeg ljeta zablistale. Slažete se?

Naravno da se slažete kad smo sve nakalemljene na tu stranu. Jer izgled je važan, kažu. I da, istina je da je izgled važan jer to je prvi dojam koji dobivamo prilikom susreta. Najčešće je to baza daljnje komunikacije. Što je zapravo šteta, jer s današnjim iskustvom u odnosu nečijeg vanjskog izgleda i mojih interesa, sigurna sam da sam propustila mnogo zabavnih i poučnih trenutaka uz ljude koji mi nisu sjeli na prvu, dakle izgledom. Baš sam površna. Da, da jesam, a i vi ste, nemojte mi se sad praviti čednima.

I tako većina nas izdrži do kraja siječnja pazeći što ubacujemo u sebe, budimo realni i priznajmo da smo se toliko tovili za Božić i Novu Godinu pa nam ta fora „pazim što jedem“ i nije tako jako teško pala. U veljači trbuščić zakrulji i polako se vraćamo starim navikama, jer pobogu tek je veljača…stignem ja sve…

pexels mart production 8846202 scaled

Foto: pexels-mart-production

Kad odjednom prođe Uskrs do kojeg smo postili pa smo u to vrijeme izbacili slatkiše, ali čips nije slatko, pa smo se u tome davili umjesto u čokoladi ili kolačima. I za taj Uskrs se natovimo i evo da već svibanj. E tu nastane panika. Plaža za 2 mjeseca!!!!!

Dakle, sva članstva u teretanama koja smo nadobudno uplatili početkom godine sad postaju dobra odluka. Ustajemo ranije, jurimo na tim trakama, veslamo, mašemo nekim štapovima, užima i čudesa izvodimo ne bi li postigli željenu sliku sebe. Bez brige, ja to ne radim, nego mi je ured preko puta teretane pa vidimo što se sve tamo radi. Znate vi da sam ja samo od riječi… A ta željena slika sebe, zapravo je nešto što nije iskonstruirao naš zdravi razum već svakodnevno bombardiranje savršenim tijelima provučenim kroz bezbrojne filtere i fotošop aplikacije. I dobro. Nek bude tako. Svak’ sebi stvara sliku najbolje verzije sebe u svojoj glavi.

Pixabay karabulkastan

Foto: Pixabay – karabulkastan

Lipanj je počeo i vrijeme je za Beta karoten. Drogerije su opustošene. Traži se sve što će pomoći da naš ten bude najzapaženiji. Krenemo mi lagano i u solarij da ne bi baš prvi dan izgorjeli na plaži. Čemu onda sav taj trud ako ćemo ostatak godišnjeg provesti u hladovini namazane jogurtom? Onda malo maslaca od mrkve pa domaćeg maslinovog ulja, dakle, traži se sve što možemo nabaviti. Cekere, šešire, badiće da oči ispadaju, pareiće, natikačice, i obavezno manikura i pedikura u istoj boji. O sunčanim naočalama da i ne govorim. Što veće to bolje. I da ne zaboravimo knjige. Kupimo mi svaku koju je pročitala bilo koja javna ličnost. Nije da bi ju mi čitale, ma jok, već da bi se slikale kako ju čitamo. I tako traju te naše pripreme mjesecima.

I napokon dođe to more. Prvi dan nakon što smo jedva pronašle mjesto na plaži, preko ručnika nam preskaču djeca, majke viču na njih, ali uzalud. Viska i galama. Prvi ulazak u vodu uvučenog trbuha da jedva dišemo, ali ulazi se. Polako, damski. Zaplivamo, kosa se smoči, oko nas fleka od maslinovog ulja pomiješana s onom mrkvom kojom smo se mazali svih dana prije i eto nas – pretvorile smo se u dressing za salatu. Plivajući što dalje od plaže i buke ponovno shvaćamo da nam je trud bio uzaludan, te da ćemo ovih deset dana na moru provesti u istom badiću i kratkim hlačama i da su ona tri kofera koja smo jedva zatvorile samo smetnja i nepotreban trošak.

Pixabay xusenru

Foto: Pixabay – xusenru

Ok, ovako to izgleda kod žena koje nemaju djecu koja im skaču po glavi, koje su same i žive život da bi ugađale sebi. Mi ostale, a ima nas svakakvih, ali da, sve se na neki način pripremamo za more.

Mi žene svakako tome pridodajemo puno više pažnje, kao i mnogim drugim stvarima u životu.

Dok vi, dragi naši muški, ponesete havajke koje smo vam mi kupile, novine pod pazuh i prethodno si eventualno odrežete nokte na nogama.

Jesam li u pravu?

Naravno da nisam i vi ćete mi to dokazati prije ili poslije.

Ali, barem sam vas malo nasmijala.

Do iduće srijede, odmorite se. Zaslužili ste!

Voli vas vaša Nevena!

The post Do ljeta – ko raketa! appeared first on cityportal.hr.