Prijava

Vaša prijava

Poduzetnicima Zagrebačke županije bespovratno 9,5 milijuna kuna potpora

['bespovratne potpore', 'poduzetnici', 'zagrebačka županije']

Iz Zagrebačke županije na adrese poduzetnika ovih dana stižu 9,5 milijuna kuna vrijedni ugovori o dodjeli bespovratnih potpora temeljem provedenih natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2022. godini. Na natječajima je zaprimljeno ukupno 557 zahtjeva, od kojih je 465 ispunjavalo uvjete natječaja, a odobrene su 332 potpore.

Najviše potpora, ukupno 4,5 milijuna kuna, išlo je za proizvodne djelatnosti, slijedi 3,5 milijuna kuna potpore za neproizvodne djelatnosti, a poduzetnici početnici dobili su milijun i pol kuna bespovratnih potpora Zagrebačke županije. Potpore se pojedinačno po korisniku kreću od 11 do 70 tisuća kuna.

– Zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima naših poduzetnika i proračun Zagrebačke županije je stabilan, te smo rebalansom u lipnju iznos potpora sa planiranih 7 milijuna kuna podigli na 9,5 milijuna kuna kako bi što više poduzetnika ostvarilo bespovratnu potporu – rekao je zamjenik župana,Damir Tomljenović.

Inače, za proizvodne djelatnosti potpore su dodijeljene za nabavu strojeva i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, dok su za neproizvodne djelatnosti potpore dodijeljene za nabavu strojeva, alata i druge opreme potrebne za obavljanje djelatnosti, uređenje poslovnog prostora, nabavu informatičke opreme, izradu web-stranica, web-shopa, te nabavu vozila ili radnih strojeva za obavljanje djelatnosti.

Odluke o dodjeli potpora možete pogledati ovdje.

The post Poduzetnicima Zagrebačke županije bespovratno 9,5 milijuna kuna potpora appeared first on cityportal.hr.