Prijava

Vaša prijava

‘Vidim, čujem i mirišem ljeto’ – stiže čarobna večer u Vukovini

['Ljeto u Vukovini', 'Vidim čujem i mirišem ljeto', 'VUKOVINA']

Iduće subote, 6. kolovoza od 18 sati rezervirajte ostanak ili dolazak u Vukovinu, jer u dvorište Alapićeve kurije stiže ljetna večer koja se pamti – ‘Vidim, čujem i mirišem ljeto’. Manifestaciju organizira udruga Vukovina u srcu uz podršku Mjesnog odbora, udruge umirovljenika, DVD Vukovina i NK Ban Jelačić, te potporu partnera, a to su Grad V.Gorica, Pučko otvoreno učilište VG,Turistička zajednica Velika Gorica i Muzej Turopolja.

ljeto u vukovini kino

Foto: 07082021, Ljeto u Vukovini, Velika Gorica, cityportal.hr

Očekuje vas ljetna večer koja se pamti, uz bogati program, predstave, radionice, igraonice, povijesnu vojnu postrojbu, pečenje pečenika i krumpira, te film za cijelu obitelj ‘Mia i bijeli lav’…i sve besplatno!

Bit će tamo vojnici Povijesne postrojbe Bana Gašpara Alapića, ‘odvažni, uredno odjeveni, precizni u obavljanju zadataka, maštoviti i vješti s oružjem, ali i s kotlićem!’, najavljuju organizatori.

povijesna postrojba vukovina

Foto: povijesna postrojba Bana Gašpara Alapića/Vukovina info

Možete se pridružiti i radionici izrade cekera od komušine (kukurzinja), i to od majstorica koje tu vještinu čuvaju od zaborava, jer u Vukovinu stižu članice Udruge žena Nedelišće. Očekuje vas i predstava/ulični show ‘Cirk Pozor’, koji je izveden preko 150 puta na raznim manifestacijama i festivalima, nakon kojeg slijedi igraonica s djecom u kojoj će se moći okušati s nekim cirkuskim rekvizitima i pokušati žonglirati ili držati štap na nosu.

DSC 0387

Foto: 07082021, Ljeto u Vukovini, Velika Gorica, Gabrijela Radunović cityportal.hr

Pjevačko plesni duo, Sara & Kim, nastupit će uz  songove iz mjuzikla Zlatokosa, Knjiga o džungli i Snježno kraljevstvo 2. Bit će tu i predstava Ane Katulić ‘Lisica zna’ u izvedbi članica udruge Vukovina u srcu.

DSC 0448

Foto: 07082021, Ljeto u Vukovini, Velika Gorica, Franjo Kompes Novak cityportal.hr

U dvorištu kurije Alapić moći ćete razgledati i izložbu ‘Portreti Velikana’ autora Mladena Mikulina. Manifestacija neće proći bez omiljene zabave, pečenja pečenika i krumpira, a ognjište i potrebne ‘alate’, će zajedničkim snagama pripremiti udruga Vukovina u srcu i djeca.

DSC 0479

Ljeto u Vukovini , Velika Gorica, 07082021, Gabrijela Radunović cityportal.hr

ljeto u vukovini plakat

ljeto u vukovini Foto: program manifestacije ‘Vidim, čujem i mirišem ljeto’

The post ‘Vidim, čujem i mirišem ljeto’ – stiže čarobna večer u Vukovini appeared first on cityportal.hr.