Prijava

Vaša prijava

Skuplje grijanje i za Velikogoričane: U prosincu cijene rastu i do 38 posto!

['GRIJANJE', 'HEP-Toplinarstvo', 'hotnews', 'poskupljenje']

Pitanje grijanja u našem je gradu već dugo i predugo problem kojem se traži rješenje, a u istom ritmu, kako se čini, idemo i dalje. Iako iz Grada pokušavaju sve da se cijena grijanja ne mijenja, da ne raste, čini se kako se nalazimo pred izgubljenom bitkom.

Najave koje stižu iz HEP-a kažu kako sredinom prosinca gore ide cijena grijanja u šest Hrvatskoj gradova – Zagrebu, Osijeku, Sisku, Samoboru, Zaprešiću i, naravno, Velikoj Gorici. Prema riječima čelnika HEP Toplinarstva, Hrvatska energetska regulatorna agencija odobrila je značajna poskupljenja, koja bi u nekim slučajevima išla i do zastrašujućih 38,3 posto!

Prema izračunima iz HEP-a, to će konkretno značiti da će cijena grijanja po kućanstvu, primjerice za stan od 60 četvornih metara, na godišnjoj razini narasti za 830 kuna. Još konkretnije, dosad je taj iznos bio 3192 kune, a sad će biti 4023 kune…

– Glavni razlog poskupljenja je potreba da se cijene usklade sa stvarnim troškovima poslovanja, odnosno rastom cijena goriva, čiji je udio u ukupnim troškovima veći od 75 posto. HEP Toplinarstvo nije mijenjalo cijene grijanja od početka 2009. godine, a od tad do danas cijene goriva su kontinuirano rasle – rekao je direktor HEP Toplinarstva Robert Krklec.

The post Skuplje grijanje i za Velikogoričane: U prosincu cijene rastu i do 38 posto! appeared first on cityportal.hr.