Prijava

Vaša prijava

ZTC probio i treći rok za isporuku protupožarnih aviona!

['hotnews', 'REMONT', 'Zrakoplovno-tehnički centar', 'ZTC']

Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra, usprkos dogovorenim i obećanim rokovima, jučer nije sa servisa predala tri protupožarna aviona Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, piše Jutarnji list.  Radi se o jednom kanaderu i dva Air Tractora, od kojih je za jedan rok za završetak radova pomaknut već treći put. Prema obećanjima Uprave jedan Air Tractor je trebao biti završen još 15. srpnja, pa je odgođeno za četiri dana, ali je rok za predaju sada ponovo pomaknut.

ztc1

Foto: ilustrativna/ Zrakoplovno-tehnički centar, Velika Gorica/Željko Hladika/PIXSELL

Stoga smo usred protupožarne sezone još uvijek na samo četiri kanadera i tri Air Tractora raspoloživih za gašenje požara. Sugovornici Jutarnjeg tvrde kako takva situacija uopće ne čudi obzirom na to da je u ovom trenutku oko 15 mehaničara na godišnjem, a da stvar bude još bizarnija, Uprava na godišnji odmor tjera i voditelja za protupožarne zrakoplove, njegova zamjenika i još dva mehaničara za kanader, iako se oni tome protive. Osim toga dva su mehaničara otišla na bolovanje kako bi otišli raditi u tvrtke za popravak aviona u Austriju i Njemačku.

Zrakoplovno-tehnički centar trgovačko je društvo pod ingerencijom Centra za restrukturiranje i prodaju. Ravnatelj Centra Milan Plećaš predsjednik je Skupštine društva, a dvoje djelatnika Centra je u Nadzornom odboru ZTC-a. Detaljnije o najnovijoj situaciji u ZTC-u pročitajte ovdje.

The post ZTC probio i treći rok za isporuku protupožarnih aviona! appeared first on cityportal.hr.