Prijava

Vaša prijava

Toplak: Da smo bili malo bahatiji, možda bismo uzeli i više od jednog boda…

['HNK GORICA', 'HNK Rijeka', 'hotnews', 'samir toplak']

Dao sam igračima dva dana slobodno, zaslužili su to nakon ovakve utakmice, pogotovo u smislu borbenosti i agresije. Bila je to Gorica kakva bi trebala biti.

Tim je riječima Samir Toplak zaključio analizu utakmice na Rujevici, sadržajne i zanimljive, iz koje su Gorica i Rijeka izvukli svatko po bod. I na obje će se strane, barem djelomično, žaliti što nisu uzeli i sva tri. Gorica je promašila dosta toga, u nekim situacijama odlučivali su centimetri, ali isto vrijedi i za domaćina, koji je u posljednjim sekundama imao čistu priliku za pobjednički gol.

– Jesam li zadovoljan? NS obzirom na to kako se utakmica odvijala, na kraju mogu biti. Generalno gledajući, odigrali smo dobru utakmicu, iako su nas u nekim intervalima individualne pogreške vukle prema nazad. Međutim, momčad je vjerovala u sebe, radili smo konstantni pritisak u drugom poluvremenu, pogotovo nakon ulaska svježih igrača, koji su donijeli dimenziju više. Cijela momčad na kraju je izvukla te individualne pogreške, koje smo stvarno radili… – kazao je Toplak pa dodao:

– Žao mi je, jer da smo krenuli na taj način od početka, da smo bili malo bahatiji prema naprijed, možda bismo izvukli i više. Zadovoljan sam na koncu što nismo izgubili, iako smo mogli i pobijediti.

Drugi je to osvojeni bod za Goricu, iza nas su tri kola, a tablica kaže kako je taj učinak dovoljan za trenutačno deveto mjesto. Dva su to boda više od posljednje Istre 1961, ali i samo dva manje od trećeplasirane Rijeke… Sad je vrijeme za mali predah, budući da je sljedeći izazov, gostovanje kod Hajduka, odgođeno za drugi, zasad nepoznati termin.

– Za nas je to odlična stvar, budući da imamo neke igrače koji su ozlijeđeni, pa će imati više vremena za oporavak, a imamo i puno novih igrača, koji će imati vremena još se bolje uklopiti u momčad, ali i podići se u kondicijskom smislu. Siguran sam da ćemo dobro iskoristiti ovu pauzu – ističe Toplak.

U tom razdoblju Goričani će odigrati i dvije utakmice, prvo u gostima kod Rudeša u srijedu, a zatim i jednu međusobnu utakmicu u subotu.

The post Toplak: Da smo bili malo bahatiji, možda bismo uzeli i više od jednog boda… appeared first on cityportal.hr.