Prijava

Vaša prijava

I gorički vatrogasci će upaliti sirene za Gorana: Je li kobni požar bio podmetnut?!

['goran komlenac', 'hotnews', 'sprovod', 'Vatrogasac']

Dubrovački kraj, ali i cijela Hrvatska, u utorak će se u suzama oprostiti od poginulog vatrogasca Gorana Komlenca, koji je u nedjelju navečer nastradao pri intervenciji. Pogreb se biti u 19 sati na mjesnom groblju Orašac, prije toga bit će i komemoracija u vatrogasnom domu JVP-a Dubrovački vatrogasci – ispostava Orašac, a s početkom posljednjeg ispraćaja krenut će i odavanje počasti Goranu u cijeloj državi.

Naime, sve javne vatrogasne postrojbe, uključujući i velikogoričku, jednako kao i dobrovoljna vatrogasna društva, u 19 sati će upaliti svoje sirene na vozilima i minutom šutnje uputit će posljednji pozdrav vatrogascu koji je rado i često dolazio u Veliku Goricu. Sve i da nema tog detalja, večeras bi se i našim krajem zaorile vatrogasne sirene, a ovako će to biti još malo emotivnije, s još ponekom suzom više, jer…

– Bio je više od kolege, bio je naš prijatelj – ističu gorički vatrogasci.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je Dan žalosti u Dubrovniku, pa će zastave Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika biti na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne samouprave.

A dok dubrovački kraj i cijela Hrvatska tuguju, iz nacionalne vatrogasne zajednice objavili su kako je u ponedjeljak lokaliziran požar na području Ljubača, iznad Zatona, a u kojem je stradao Komlenac. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 hektara, a vatrogasci su sanirali rubove požarišta te se obavljalo daljnje dežurstvo tijekom noći. U tome je ukupno sudjelovalo 28 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila.

Također, provodi se i istraga koja bi trebala dovesti do odgovora na pitanje kako je došlo do ovog požara.

– Lako je moguće da je požar podmetnut – kazao je Stjepko Krilanović, zapovjednik dubrovačkih vatrogasaca, te dodao:

– Požar je gorio na dva odvojena mjesta, udaljena 50-ak metara, a vatra se širila u različitim smjerovima. Jedan požar brzo smo stavili pod kontrolu, a drugi se proširio prema naselju Ljubač, gdje su vatrogasci uspjeli spasiti kuće.

Tragično stradali Komlenac, inače, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje male djece, uključujući i bebu od nekoliko mjeseci…

The post I gorički vatrogasci će upaliti sirene za Gorana: Je li kobni požar bio podmetnut?! appeared first on cityportal.hr.