Prijava

Vaša prijava

Širi se Toplakov kadar: Reprezentativac Zambije novo pojačanje Gorice

['albert kangwanda', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'zambija']

Albert Kangwanda, 23-godišnji krilni napadač iz Zambije, potpisao je ugovor s Goricom do kraja svibnja 2024. godine, s opcijom produljenja na još godinu dana, donosi službena stranica HNK Gorice.

– Veoma sam uzbuđen, oduvijek sam imao želju igrati u Europi i sad mi se ta želja ostvarila. Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi na novu okolinu i na novu momčad – naglasio je Albert nakon potpisivanja ugovora.

Posljednju sezonu Kangwanda je proveo u Kanfue Celtic FC, za koji je postigao 12 pogodaka. U svojoj ranijoj karijeri igrao je za zambijske klubove Red Arrows i Zanaco FC, a nogomet je zavolio gledajući svog oca.

– Moj otac je bio nogometaš, veznjak, imao je vrlo dobru karijeru u Zambiji tako da sam kao dijete trenirao i igrao s njim za zabavu kada god je bio slobodan. Još uvijek mi daje nogometne savjete, puno razgovaramo i on je vrlo sretan zbog mog dolaska u Hrvatsku – rekao je.

Za A reprezentaciju Zambije debitirao je kao 21-godišnjak, a posljednji nastup upisao je prije nešto više od dva tjedna, u finalu COSAFA Cup-a, i u produžetku utakmice bio jedini strijelac u pobjedi protiv Namibije.

Kangwanda je 15. pojačanje Gorice ovog ljeta, nakon što su ranije stigli povratnik s posudbe Ivan Banić (Olimpija), Deni Jurić, Fran Tomek i Edin Julardžija, Patrik Klančir (Dinamo) Moussa Wague (Barcelona), Momčilo Raspopović (Budućnost Podgorica), Roman Pliušč (Šahtar U-19), Wallace (Lustenau), Merveil Ndockyt (Osijek), Matus Vojtko (Slovan Bratislava) Karlo Žiger (Chelsea U23), Amet Korca (Dubrava Tim Kabel) i Ante Matej Jurić (Belišće)

The post Širi se Toplakov kadar: Reprezentativac Zambije novo pojačanje Gorice appeared first on cityportal.hr.