Prijava

Vaša prijava

Nova medalja za buševečki šah: Nikola Kos bronačni na Sportskim igrama mladih

['hotnews', 'nikola kos', 'Polet Buševec', 'šah', 'Sportske igre mladih']

Grad Split domaćin je velike državne završnice 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, a završni turnir u šahu odigran je od 6. do 8. kolovoza. U njemu su snage odmjerili najbolji šahisti i šahistice iz cijele Hrvatske u različitim dobnim kategorijama. Ove sezone održan je rekordan broj šahovskih turnir, njih više od stotinu, a mladi sportaši su se, uz velemajstorske šahovske poteze, odlično zabavljali, družili, stvarali nova prijateljstva te uživali u kupanju.

Nama najzanimljivija kategorija u ovom slučaju je ona dječaka rođenih 2007. godine, u kojoj je važnu ulogu imao i jedan naš predstavnik. Buševčanin Nikola Kos, naime, osvojio je brončanu medalju i tako nastavio niz uspjeha buševečkog šaha. Bolji od njega bili su samo pobjednik Leon Đurić iz Samobora te drugoplasirani Adrian Petrus iz Novog Marofa.

Plazma Sportske igre mladih, inače, najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2,5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Plazma SIM ove su godine organizirale više od 250 turnira u deset sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) i 26 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

The post Nova medalja za buševečki šah: Nikola Kos bronačni na Sportskim igrama mladih appeared first on cityportal.hr.


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike