Prijava

Vaša prijava

VIDEO Preokret Gorice u nogometnoj poslastici s dodatkom drame za kraj!

['HNK GORICA', 'hotnews', 'nk lokomotiva']

S velikim respektom govorio je trener Samir Toplak o Lokomotivi u najavi utakmice, s velikim respektom je i pripremao momčad za ogled s društvom s Kajzerice, a sve to skupa pokazalo se itekako opravdanim. I, puno važnije, uspješnim.

Gorica je do prve pobjede u sezoni i bijega s nerealnog posljednjeg mjesta na tablici došla u 90 minuta nogometne poslastice, utakmice u kojoj nije nedostajalo ni ritma, ni agresivnosti, ni prilika, a na kraju ni golova. Palo ih je ukupno pet, pri čemu je njihov raspored bio takav da su tri boda, na kraju zasluženo, ostala u Velikoj Gorici.

Iako, nije počelo dobro, jer Lokomotiva je u prvom poluvremenu zaista pokazala da je ozbiljna momčad, a posao je gostima olakšao i rani gol za vodstvo. Jakov Vasilj je u 9. minuti tražio prostor za udarac s 20-ak metara, nije ga pošteno ni pronašao, ali zato je pogodio – u milimetar. Čak i ne toliko snažan udarac završio je u stativi, pa se u čudnom efeu odbio u gol…

Morao je na poluvremenu reagirati trener Toplak, a to je i učinio na najbolji mogući način. Uveo je Joeya Suka. Iako izmučen ozljedama, iako se tek vratio nakon još jedne pauze, iako su mu već 33… Suk je i dalje sjajan! Svojom je agresivnošću, trkom i borbenošću donio puno toga dobroga, a to se počelo i naplaćivati nakon sat vremena igre.

Kombinacija po desnoj strani u toj 60. minuti završila je loptom u nogama Mousse Waguea, koji je prvi put startao u dresu Gorice, a Senegalac je ušao u šesnaesterac i – dobio po nogama. Silvio Goričan očito ga je zakačio u duelu i sudac Kolarić pokazao je na bijelu točku. Loptu je na nju namjestio Anthony Kalik i pogodio “u 90”. Same rašlje.

A onda, već u 66. minuti, potpuni preokret! Bila je to fonetsko-nogometna kombinacija Suk-Fruk. Prvi je glavom išao na jednu loptu na centru i lijepo vidio drugog, koji je izbjegao zaleđe, izašao na golmana i mirno poentirao za 2-1.

Pet minuta poslije, Gorica je već na dva razlike, ponovno na sličan način. Ispucavanje golmana Lokomotive snažno je odbio Aleksandar Jovičić, lopta je preskočila stopera Lokomotive, a to je iskoristio Caio Cruz, koji je odjurio u matnu situaciju i sigurno pogodio.

Međutim, nije tu priči bio kraj. Prijetila je Lokomotiva, u tri navrata čudesno je spašavao Ivan Banić, ali doslovno fantastičnim reakcijama, da bi obrana pukla u 84. minuti. Indrid Tuci zabio je za 3-2 i zapovijed koja je glasila – čuvaj prednost!

Gorica je prednost na kraju i sačuvala, na veliko zadovoljstvo svoga trenera.

Sljedeći izazov za Goricu je gostovanje kod Slaven Belupa u petak, osam dana nakon toga slijedi domaći ogled s Istrom, pa gostovanje kod Varaždina… Sve odreda nagazne mine, ali i potencijalno dobre prilike da se bodovni konto još malo podeblja.

The post VIDEO Preokret Gorice u nogometnoj poslastici s dodatkom drame za kraj! appeared first on cityportal.hr.