Prijava

Vaša prijava

FOTO Vatrogasci iz Novog Čiča vs. ambrozija, zadatak uspješno obavljen!

['AMBROZIJA', 'DVD Novo Čiče', 'eko akcija']

Vatrogasci u Novom Čiču odlučili su stati na kraj ambroziji te su i ove godine proveli svoju eko akciju pod nazivom “Trajno suzbijanje ambrozije, čupanjem i spaljivanjem”.

– Članovi DVD Novo Čiče ovom aktivnosti svojoj zajednici, osim što su uvijek tu kada je potrebno u slučaju požara, poplave i potresa, uveliko pomažemo svojim sumještanima koji pate od alergija na ambroziju, podižemo im kvalitetu života i smanjujemo zdravstvene troškove prouzrokovane ovim alergenom – istaknuo je zapovjednik Dario Munjić te dodao kako se uključivanjem mladih vatrogasaca u ekoakciju stvaraju pozitivne navike mladih prema društvu i ekologiji kao i svijest o važnosti prevencije alergena u naselju.

Eko akcija unistavanja ambrozije u Novom Cicu 2

Foto: DVD Novo Čiče

Ove godine, akcija je provedena u osam termina i nekoliko lokacija.

– Najviša koncentracija stabljika Ambrozije ove godine je bila na lokaciji Jezero Čiče točnije oko novo izgrađene biciklističke staze, a najmanja odnosno zanemariva količina koncentracije stabljika ambrozije je bila u samom naselju. Vjerujemo da je to rezultat naših prijašnjih aktivnosti, ali i svijest mještana da redovitim košenjem i održavanjem zelenih površina pridonose zajedničkoj kvaliteti života i boravak u našem predivnom mjestu Novo Čiče – dodao je zapovjednik Munjić.

Eko akcija unistavanja ambrozije u Novom Cicu 5

Inače, ovaj projekt je financiran sredstvima Zagrebačke županije putem Javnog natječaja za financiranje projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija u području zaštite okoliša i prirode u 2022.

Eko akcija unistavanja ambrozije u Novom Cicu 1

Foto: DVD Novo Čiče

– Ovu ekoakciju nastavljamo i iduće godine, a fokus će nam biti okolica naselja budući da je u samom naselju ambrozija doslovno iskorijenjena – zaključio je Munjić.

The post FOTO Vatrogasci iz Novog Čiča vs. ambrozija, zadatak uspješno obavljen! appeared first on cityportal.hr.