Prijava

Vaša prijava

Zahvala Majci Božjoj Bistričkoj – prijave za hodočašće do kraja mjeseca

['crkva', 'Hodočašće', 'hotnews', 'Majka božja Bistricka']

Bliži nam se najveće pješačko hodočašće, kojemu se svake godine odazove na tisuće vjernika velikogoričkog kraja. Tradicionalno zahvalno velikogoričko pješačko hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke ove se godine održava po 31. put.

– Većina župljana želi sudjelovati u ovom hodočašću, svatko ide sa svojom molitvom i zavjetom..Čovjeka doista ponese kad ta povorka krene, uvijek bude pjesme i zahvale Majci Božjoj na svemu što radi za nas. Svi su dobrodošli pridružiti se hodočašću, a u molitvi i pjesmi krećemo prema njenom svetištu ove godine 3. rujna u 5 sati ujutro ispred župne crkve –otkriva nam župnik župe Navještenja Blažene Djevice Marije, vlč. Norbert Ivan Koprivec.

13 DSC 0960

05.09.2020. Velika Gorica. Šćitarjevo. Hodočašće u Mariju Bistricu. Kraći odmor u Šćitarjevu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prijave za pješačko hodočašće traju do kraja mjeseca, do kad možete rezervirati i kartu za povratak autobusom.

– Prolazimo uobičajenim mjestima.Kroz Rakarje, Kobilić, prijelaz na autoput kod Šćitarjeva, prema Varaždinu do Soblinca, pa nastavak prema Kašini, Lazu i do cilja, Marije Bistrice – kaže.

Sveta misa u svetištu Majke Božje Bistričke bit će po dolasku i nakon ulazne procesije u 18 sati, a povratak je nakon završne procesije, oko 20:30 sati.

vatrogasci hodočašće 1

FOTO: hvz

– Prošle godine bilo je preko dvije tisuće hodočasnika pješaka, kasnije su se pridružili i drugi na svetoj misi, pa je brojka bila još i veća na euharistijskom slavlju. U pratnji će biti medicinska pomoć, naši redari, policija, sve je to već uhodano i koristim ovu priliku da im se svima zahvalim što nas prate svih ovih godina – ističe za kraj vlč.Koprivec.

 

The post Zahvala Majci Božjoj Bistričkoj – prijave za hodočašće do kraja mjeseca appeared first on cityportal.hr.


Raspored popravnih ispita