Prijava

Vaša prijava

Županija ima rješenje za kućanstva čiji su se bunari urušili u potresima

['potres', 'urušeni bunari', 'vodoopskrbni sustav', 'ZAGREBAČKA ŽUPANIJA']

Zagrebačka županija ima rješenje za kućanstva čiji su se bunari urušili u potresima. Naime, raspisan je javni poziv namijenjen javnim isporučiteljima vodnih usluga za financiranje troškova priključenja na postojeći javni vodoopskrbni sustav obiteljskih kuća s područja Zagrebačke županije čiji su se bunari urušili odnosno nisu više u funkciji nakon potresa.

Pod troškovima priključenja na postojeći javni vodoopskrbni sustav smatraju se svi troškovi koji se ugovore s javnim isporučiteljem vodne usluge, a koji uključuju izvedbu priključka s građevinskim i montažnim radovima, vodomjer i sanaciju ceste, troškove na internom dijelu instalacije uključujući postavljanje šahta, odnosno vodomjernog okna te troškovi izrade nalaza ovlaštenog inženjera građevinske struke.

Financijska sredstva dodijelit će se prijavitelju koji u svojoj prijavi dokaže da je javni isporučitelj vodnih usluga za područje županije te da se obiteljska kuća za koju se izvodi priključak također nalazi na području županije i da je prije potresa bila priključena na vlastiti bunar. Osim toga, jedan od uvjeta je da se priključak izvodi na postojeći javni vodoopskrbni sustav te da je vlasnik i/ili srodnik vlasnika obiteljske kuće imao u istoj prijavljeno prebivalište, odnosno boravište u vrijeme potresa.

Javni poziv otvoren je do 31. prosinca 2024. godine, a u tekućoj 2022. godini za ovu namjenu osigurano je milijun kuna.

The post Županija ima rješenje za kućanstva čiji su se bunari urušili u potresima appeared first on cityportal.hr.