Prijava

Vaša prijava

Proslava Bartolova ovog vikenda u Donjoj Lomnici

['Bartolovo', 'dan mjesta Donja Lomnica', 'donja lomnica']

Veselo će ovog vikenda biti u Donjoj Lomnici! U jednom od najvećih goričkih naselja okupit će se brojni mještani i njihovi gosti na tradicionalnoj proslavi Dana mjesta i zaštitnika mu – Svetog Bartola.

Sama svečanost zapravo započinje već od sutra misnom trodnevnicom, koje se u četvrtak, petak i subotu održavaju u Župnoj crkvi Sv. Tri kralja s početkom u 18: 30 sati. Za bogati program tijekom vikenda u Donjoj Lomnici pobrinule su se udruge, pa tako u subotu, 27. kolovoza, DVD Lomnica ima Dan otvorenih vrata od 10 do 14 sati, a odradit će i uvijek atraktivnu pokaznu vježbu.

U večernjim satima, oko 18 sati, slijedi okupljanje ispred društvenog doma, a nakon toga će se povorka uputiti na svetu misu. Nakon toga će članovi Mjesnog odbora i mještani u 19:30 sati položiti vijence i zapaliti svijeće, te slijedi svečana sjednica. Zabavni program počinje od 20 sati nastupom KUD-a Nova Zora.

U nedjelju, 28.kolovoza, nakon podnevne mise, održat će se humanitarna podjela kolača, a već u 16 sati kreće druga lomnička dječja olimpijada. U sportskom dijelu održat će se nogometna utakmica NK Lomnice dok će se za glazbeni dio večeri pobrinuti Crta bend. Atmosferu proslave uljepšat će i noćno puštanje lampiona koje će biti od 21 sat.

The post Proslava Bartolova ovog vikenda u Donjoj Lomnici appeared first on cityportal.hr.