Prijava

Vaša prijava

Popodne ostali bez Kalika, navečer bez bodova, a iza ponoći i bez trenera!

['anthony kalik', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'istra 1961', 'Nenad Črnko', 'samir toplak']

Turbulentan je bio ovaj petak u svijetu HNK Gorice, prepun novosti, promjena i rastanaka. Jedino čega je u cijelom tom sadržajnom danu nedostajalo je poneki osmijeh, ponešto zadovoljstva, pa nam nakon svega ostaje za vjerovati da je naš prvoligaš sad je jednom malom novom početku, da će već u bliskoj budućnosti biti i osmijeha i zadovoljstva…

Serija novosti iz kluba krenula je u poslijepodnevnim satima, kad je na Poljudu kao novi igrač Hajduka predstavljen Anthony Kalik. Nakon dvije i pol zajedničke sezone 24-godišnji Australac korčulanskih korijena razdužio je crveno-crnu opremu s brojem 23 i odradio prvo fotografiranje s bijelim Hajdukovim dresom s brojem 7. I time je okončana sapunica koja je trajala posljednjih dana i tjedana.

– Trenutno nema sretnijeg čovjeka na svijetu od mene. Vratio sam se kući i jedva čekam početi trenirati i igrati. Ovim putem zahvaljujem se i Gorici na svemu, tamo sam dosta narastao kao igrač i kao čovjek – rekao je Kalik na povratku u Split, iz kojega je i došao u Goricu, uz dodatak:

– Uvijek sam znao da ću se vratiti na Poljud jednog dana!

I doista, vratio se u klub čiji je veliki navijač, a Gorica je ostala bez ponajboljeg igrača, bez kojega je u večernjem terminu morala na Istru 1961. I nije to loše izgledalo prvih sat vremena, Gorica je dominirala i stvarala šanse u svom šestom ovosezonskom prvenstvenom ispitu, no na kraju je ispalo jako, jako loše. Promašivali su Goričani šanse, a onda i ostali bez snage, pa primili dva gola u završnici utakmice i izgubili 2-0. Ante Erceg potpisao je oba gola, donio Puljanima prvu gostujuću pobjedu nakon 11 mjeseci (?!), a nakon svega je Gorica ostala na manje bodova nego utakmica.

Učinak od pet bodova u šest susreta, bez obzira na dojam koji je bio nešto bolji od toga, doveo je u kasnim večernjim satima do novih promjena, do novih važnih vijesti iz kluba.

“Nakon nepunih šest mjeseci u klubu, Samir Toplak i njegov pomoćnik Branko Lađević više nisu treneri HNK Gorica. Odluka o prekidu suradnje donesena je nakon 0-2 poraza protiv Istre 1961 u 7. kolu SuperSport HNL-a”, objavljeno je iz kluba malo nakon ponoći.

Pomalo je to iznenađujuća odluka s obzirom na to da je u prošlosti često bilo kudikamo više strpljenja s trenerima, ali očito se nakupilo sasvim dovoljno razloga za prekid suradnje, za okončanje drugog Toplakova mandata u Velikoj Gorici. U proljeće 2013. godine Toplak je odradio devet utakmica na klupi Gorice, a ovoga puta jedna mu je nedostajala da podupla taj učinak.

“Toplak je momčad Gorice preuzeo početkom ožujka ove godine, sezonu je završio na šestom mjestu, a do danas je vodio ukupno 17 utakmica, u kojima je Gorica ostvarila pet pobjeda, šest remija i šest poraza”, naveli su iz kluba, uz ono uobičajeno za kraj:

“HNK Gorica ovim putem zahvaljuje Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu i želi sve najbolje u nastavku karijere.”

I tako će, u ranoj fazi sezone, Gorica krenuti ispočetka. S novim čovjekom na klupi, čije bismo ime trebali doznati vrlo brzo, ali i u prilično lošoj situaciji na tablici. Toplak je u Goricu došao kao trener s reputacijom majstora u borbi za ostanak, a tu je i ostavio i naš klub, u zoni borbe za ostanak u ligi, na pretposljednjem mjestu, između osme Rijeke i trenutačno posljednjeg Osijeka.

– U prvom poluvremenu bila je to rapsodija, igrali smo stvarno dobro, imali pet zicera, pogodili prečku, dominirali, ali igra nam uporno ne daje golove. Puno radimo na tome, ali igrači su ti koji donose odluke, koji moraju biti hrabriji… Nemam što zamjeriti dečkima, odradili su sve što smo se dogovorili, osim što nismo zabili. Imamo kostur, imamo igru, znamo na čemu raditi – govorio je Toplak neposredno nakon utakmice, što će reći da je i njega iznenadila odluka klupskih čelnika da suradnji dođe kraj.

Sezona rezultatski definitivno nije dobro počela, Gorica se muči, Gorica se traži, jer tu je i jako, jako puno novih igrača, nema više one čuvene goričke prepoznatljivosti, a sad već zabrinjavajuća neefikasnost sakrila je sve što je bilo dobro. I dovela do odluke do koje je dovela…

I sad će biti potrebno donositi nove odluke, pronaći novi put. Nakon odlaska Krune Rendulića predsjednik kluba Nenad Črnko imao je, prema vlastitim riječima, samo jednog kandidata, njega je i doveo na klupu, a sad će morati pronaći novo rješenje. Slobodnih i raspoloživih trenera na tržištu nema previše, zavrtjet će se sigurno opet imena goričkih trenera Deana Klafurića i Marija Cvitanovića, možda će se pokušati doći i u kontakt s Goranom Tomićem, ali sve su to zasad samo nagađanja i “nabadanja”.

Kakav god odabir novog trenera bude, prava na pogrešku neće biti previše, jer nastavi li se u ovom ritmu, Gorica bi mogla upasti u ozbiljne probleme, u kakvima u svom dosadašnjem prvoligaškom životu još nije bila.

 

The post Popodne ostali bez Kalika, navečer bez bodova, a iza ponoći i bez trenera! appeared first on cityportal.hr.