Prijava

Vaša prijava

FOTO Počela proslava Bartolova u Donjoj Lomnici uz dva dodatna razloga za feštu!

['Bartolovo', 'Dan mjesta', 'donja lomnica', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar']

Svečano je, veselo i uz puno dobrog raspoloženja bilo u Donjoj Lomnici u subotu. Počela je, naime, tradicionalna proslava Bartolova, ali i Dana mjesta, što je u ovo selo dovelo brojne mještane, ali i visoke uzvanike.

U slučaju gradonačelnika Krešimira Ačkara, recimo, vrijedi oboje, jer odrastao je upravo u Donjoj Lomnici, na proslavu se zapravo vratio kući.

“Bartolovo u Donjoj Lomnici… Čestitam svim Lomničankama i Lomničanima dan mjesta, a Vijeću mjesnog odbora na odličnom radu”, objavio je prvi čovjek Grada na svom Facebooku, uz seriju fotografija koje malo više govore o svemu što se događalo u Lomnici u subotu.

Uz samu proslavu, kao poseban dodatak stiglo je i otvorenje dviju ulica, u posljednje vrijeme zatvorenih zbog radova. Otvorena su Školska i Stepanska ulica, u samom centru mjesta. Predsjednik Mjesnog odbora Milivoj Dijanežević naglasio je kako su napravljene pješačke i biciklističke staze, kako su zamijenjene instalacija, napravljena nova oborinska odvodnja…

– S ove dvije nove ulice mijenja se izgled centra našega mjesta – kazao je Dijanežević.

donja lomnica bartolovo 2 1
donja lomnica bartolovo 6

Dvodnevno obilježavanje Bartolova počelo je pokaznim vatrogasnim vježbama, nastavljeno polaganjem vijenaca za poginule branitelje, a zatim je održana i Svečana sjednica.

– Lomnica je sve što čovjek može poželjeti. Komunalna infrastruktura, društveni život, nogometni klub i sigurna okolina za djecu ponos su Donje Lomnice, a na nama je da već sljedeće Bartolovo bude još ljepša i uspješnija – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Nedjeljni program donosi 2. Lomničku dječju olimpijadu te utakmicu NK Lomnica na otvaranju prvenstva, dok će navečer na scenu doći Crta bend…

donja lomnica bartolovo 7
donja lomnica bartolovo 5
donja lomnica bartolovo 3

The post FOTO Počela proslava Bartolova u Donjoj Lomnici uz dva dodatna razloga za feštu! appeared first on cityportal.hr.