Prijava

Vaša prijava

Ako ste ikad željeli solarnu elektranu na krovu svoje kuće, ovo je predavanje za vas…

['hotenws', 'predavanje', 'solarne elektrane']

Grad Velika Gorica, uz podršku stručnog tima Na sunčanoj strani, servisa Zelene energetske zadruge (ZEZ) za podršku u realizaciji solarnih elektrana za kućanstva, za građane Velike Gorice organizira besplatno informativno predavanje “Solarne elektrane za kućanstva”. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 29. kolovoza, u 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Velika Gorica.

Kroz predavanje “Solarne elektrane za kućanstva” Grad Velika Gorica građanima će osigurati sve relevantne informacije o procesu realizacije i korištenju vlastite solarne elektrane te im tako pomoći u donošenju odluke o ovom ulaganju, koje je posebno aktualno u svjetlu rasta cijena energenata.

Uz vlastitu solarnu elektranu, na godišnjoj razini u kućnom budžetu moguće je sačuvati do 85% dotadašnjeg troška električne energije. Korištenje solarne energije nas ujedno čini energetski neovisnijima te tako štiti od aktualne, ali i budućih kriza u području energetike. To vrijedi narednih 25 godina, koliko iznosi životni vijek jedne solarne elektrane. Ulaganje u vlastitu solarnu elektranu do sada se moglo isplatiti kroz 6 do 12 godina, no s porastom cijena energenata razdoblje povrata ulaganja postajat će sve kraće.

Predavanje je otvoreno za sve građane zainteresirane za solarnu elektranu za kućanstvo, a za sudjelovanje se potrebno predbilježiti putem prijavnog obrasca OVDJE.

Ovo predavanje dio je niza predavanja na temu solarne energije za kućanstva koje stručni tim neprofitnog servisa Na sunčanoj strani održava na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Od tima “Na sunčanoj strani” ujedno je moguće dobiti podršku na svakom koraku do realizacije solarne elektrane, uključujući izradu glavnog projekta, povezivanje s provjerenim instalaterima te korištenje prilika za sufinanciranje.

The post Ako ste ikad željeli solarnu elektranu na krovu svoje kuće, ovo je predavanje za vas… appeared first on cityportal.hr.