Prijava

Vaša prijava

Tko je Igor Angelovski? Junak u domovini, obiteljski čovjek, otac troje djece…

['HNK GORICA', 'hotnews', 'igor angelovski']

Novi trener Gorice Igor Angelovski, 46-godišnjak iz Skoplja, drugi je stranac na klupi HNK Gorice u njezinoj povijesti. Iskustvo s onim prvim, Valdasom Dambrauskasom, pokazalo se izuzetno dobrim, pa su se u našem prvoligašu nakon tri domaća trenera, Siniše Oreščanina, Krunoslava Rendulića i Samira Toplaka, ponovno okrenuli toj opciji.

S tom razlikom da ovoga puta stiže trener s ozbiljnim imenom i prezimenom, jer objava njegova preuzimanja goričke klupe nije ni približno izazvala toliko upitnika kao u Valdasovu slučaju. Angelovski je svim malo boljim pratiteljima nogometa poznat kao donedavni izbornik Sjeverne Makedonije, i to izuzetno uspješni izbornik, koji je svoju reprezentaciju odveo na povijesni prvi Euro, koji je srušio Njemačku u Duisburgu… Valdas je, pak, došao sa litavskim i latvijskim klubovima u CV-u, što se ubrzo pokazalo kao klasična “duda varalica”.

I tu će usporedbe zasad stati, jer dodati možemo još jedino da su praktički vršnjaci, Angleskovski je godinu stariji od Dambrauskasa… Sve ostale sličnosti tek ćemo tražiti u vremenu pred nama, u kojem ćemo podrobnije upoznavati stil i način rada novog trenera Gorice.

Arijan Ademi, koji je godinama igrao za njega u reprezentaciji, opisat će Igora Angelovskog kao “odličnog, sistematičnog trenera spremnog i za velike klubove”, a o sličnim referencama govore i informacije da je o čovjeku kojeg zovu Mrme razmišljao i Hajduk, i Fenerbahče, i još neki moćni klubovi.

A on je, eto, završio u Gorici. S misijom da pokrene stvari po pitanju bodova, da iz aktualne momčadi izvuče i više nego što ona objektivno vrijedi. Jer tome trener, realno, i služi. Trener poput Igora Angelovskog, duboko se nadamo.

Pa da ukratko predstavimo čovjeka koji je već jutro poslije Istre preuzeo klupu Gorice…

Igor Angelovski rođen je početkom lipnja 1976. u Skoplju, a seniorski nogomet počeo je igrati kao 18-godišnjak u klubu koji se zove FK Makedonija Gjorče Petrov. Nakon dvije sezone preselio je u Pelister, pa nakon godinu dana otišao u jedinu inozemnu avanturu, u slovenski Publikum iz Celja. Zadržao se ondje dvije godine, pa okončao karijeru preko Pobede iz Prilepa i Cementarnice iz Skoplja.

Igračku karijeru završio je kao 32-godišnjak, pet godina odmarao od nogometa, pa krenuo u akciju. Prvo kao sportski direktor, a zatim i kao trener Rabotničkog iz Skoplja, s kojim je prve sezone uzeo duplu krunu, a druge makedonski kup. I dovelo ga je to do klupe makedonske reprezentacije, koju je preuzeo u listopadu 2015. godine.

Najveći uspjeh u idućih šest godina svakako mu je plasman na Euro 2020., na kojem su se Sjeverni Makedonci predstavili u jako dobrom svjetlu, a zahvaljujući njemu i Goran Pandev se vratio u reprezentaciju. Igrači su ga, kaže priča, obožavali, uživali igrati za njih, jer navodno je riječ o vrlo ugodnom čovjeku, pristojnom, sposobnom stvoriti sjajnu atmosferu u svlačionici.

igor angelovski makedonija 1

Najdraža pobjeda, s druge strane, definitivno će mu ostati ona u Duisburgu 31. ožujka 2021. Goran Pandev i Elif Elmas zabijali su u pobjedi 2-1 protiv moćne Njemačke.

– Posvećujem ovu pobjedu svojoj supruzi i djeci – rekao je Angelovski usred slavlja u Duisburgu, otkrivši tako i osobnu dramu koju je proživljavao.

Supruga Tanja, naime, tih se dana borila s vrlo jakim oblikom virusa Covid-19, sve skupa bilo je nabijeno emocijama, a tako je kod Angelovskog i inače kad je riječ o obitelji.

U braku sa svojom Tanjom novi trener Gorice je od 2011. godine, a zajedno imaju troje djece, Lucu, Lunu i Leu. Angelovski je u brojnim prilikama isticao da je tipičan obiteljski čovjek, da uživa u krugu najbližih…

A nama ostaje samo nadati se da ćemo svi zajedno uživati u razdoblju pred nama, u kojem će Igor Angelovski voditi HNK Goricu.

Počevši od Varaždina u subotu.

The post Tko je Igor Angelovski? Junak u domovini, obiteljski čovjek, otac troje djece… appeared first on cityportal.hr.