Prijava

Vaša prijava

Moguti, strašila, vještice, vile i utvare na još jednom Perunfestu

['hotnews', 'Kurija Modić Bedeković', 'Perunfest']

Kao i svake godine, i ovog će rujna na dva dana Turopoljem “zavladati” mitološka bića, društvo u kojem su moguti, coprnice i ostali likove iz mašte i/ili narodnih predaja. Sve će se 10. i 11. rujna vrtjeti oko kurije Modić Bedeković u Donjoj Lomnici, a za organizaciju je zadužen Muzej Turopolja.

– Perunfest je obiteljski festival na kojem unutar programa postoje mnoga događanja i radionice usmjerene za razne uzraste i dobi, a koja su sva bazirana na mitologiji i narodnim predajama – ističu organizatori.

Uz sve druge prepreke na putu, često se bore i s predrasudama, s pitanjima koliko je cijeli taj događaj uopće dobar za djecu, kojoj je zapravo i namijenjen u prvom redu…

– Roditelji sami odlučuju hoće li njihovo dijete moći pratiti ili shvatiti pojedinu radionicu ili prezentaciju, i hoće li mu oni pomoći u tome. Ako naše domaćine festivala pitate za najmlađu dob djece, onda bi odgovor bio – da je dijete dovoljno odraslo da umije bježati dovoljno brzo kada ugleda copernicu, jer će tamo vjerojatno neku spaziti. Naše spodobe su zapravo sve poprilično drage, dok ih bolje ne upoznate, zato se nadam se da se vidimo i da će te naći nešto za sebe i vaše malce u hrvatskim narodnim predajama! – poručuju iz organizacije.

Što sve nudi ovogodišnji Perunfest, možete pogledati u nastavku…

perunfest 2
perunfest 3
perunfest 4

The post Moguti, strašila, vještice, vile i utvare na još jednom Perunfestu appeared first on cityportal.hr.