Prijava

Vaša prijava

Europska Gorica čeka protivnika, “domaća” Gorica kreće s Kaštelom

['hotnews', 'hrk gorica']

Bez ikakvih “iskakanja iz tračnica”, po planu i programu, teku pripreme rukometaša Gorice. Ostalo je još desetak dana do starta prvenstva, do domaćeg ogleda s Ribola Kaštelom 10. rujna, a društvo koje predvodi trener Andrija Nikolić djeluje prilično spremno.

Dobro, manjih problema s ozljedama ima, ali to je, u rukometu pogotovo, određena vrsta normalne situacije za ovu fazu priprema. Problem se tako pojavio s Nikom Frankovićem, mladim hrvatskim reprezentativcem koji je došao na posudbu iz PPD Zagreba, no dobra je vijest da se ne radi ni o čemu ozbiljnom, pa će jedan od novih igrača Gorice uskoro u puni pogon.

Novi su još i krila Rok Malih i Maksimilijan Jurić, kao i pivot Adam Šalić, svi oni pokušavaju se kroz pripremne utakmice uklopiti u momčad, nametnuti treneru Nikoliću, pokazati da su više pojačanja nego prinove… Dosad su to imali priliku činiti kroz četiri prijateljske utakmice, u kojima je Gorica dvaput pobjeđivala Bjelovar, i doma i u gostima, bolja je bila i od Ruda, a tijesno je poražena od slovenske Dobove.

Forma, naravno, nije na vrhuncu, ali ide prema tome. Momčad se uči živjeti bez važnih igrača kao što su Ivan Laljek i Lucian Bura, koji su otišli u Sloveniju, odnosno Mađarsku, a prvi pokazatelji govore da taj proces definitivno ide u dobrom smjeru. I da će sve biti spremno za 10. rujna, za prvenstveni start.

Već drugo kolo donosi gostovanje kod Nexea, izrazitog favorita ove prvenstvene skupine, u trećem u Veliku Goricu stiže novi prvoligaš Metković, u četvrtom Varaždin…

U međuvremenu će naši rukometaši doznati i protivnika u europskim izazovima, jer 20. rujna na rasporedu je ždrijeb drugog kola EHF European Cupa. U prvom su Goričani slobodni, a drugo će ih 29. listopada vrlo izvjesno odvesti na neku zanimljivu destinaciju. U ždrijebu postoji šansa da se putuje u Izrael, na Island, u Luksemburg, na Cipar… Može se tu naići i na nekadašnjeg europskog prvaka, Duklu iz Praga, na tvornicu rukometaša, Izviđač iz Ljubuškog, ali i na cijeli niz drugih zanimljivih potencijalnih protivnika.

A takva će, prema svemu sudeći, biti i sezona naših rukometaša. Sadržajna i zanimljiva. I, uvjereni smo, ponovno uspješna.

The post Europska Gorica čeka protivnika, “domaća” Gorica kreće s Kaštelom appeared first on cityportal.hr.