Prijava

Vaša prijava

Županija proglasila sušu u Velikoj Gorici i sve tri naše općine

['hotnews', 'Kravarsko', 'orle', 'POKUPSKO', 'Suša', 'vremenska nepogoda']

Laički gledano, na prvu, ne razmišljajući zapravo previše o tome, ne bi se reklo da je u tijeku ljeto koje donosi suše, ali dojam je očito pogrešan. Naime, iz Zagrebačke županije objavili su kako je “proglašena prirodna nepogoda suše za 16 općina i šest gradova u Zagrebačkoj županiji”. Među njima je i naš grad.

“Zagrebačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje općina: Preseka, Brdovec, Brckovljani, Pokupsko, Kravarsko, Gradec, Orle, Klinča Sela, Križ, Farkaševac, Rugvica, Bedenica, Dubrava, Rakovec, Pušća i Jakovlje te gradova: Vrbovec, Sveta Nedelja, Velika Gorica, Sveti Ivan Zelina, Samobor i Ivanić-Grad uzrokovanu sušom kojom je nanijeta velika šteta u poljoprivredi u razdoblju od svibnja do kolovoza 2022. godine.

Nakon Odluke o proglašenju prirodne nepogode, gradska i općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda dužna su unijeti prve procjene štete u Registar šteta, sukladno roku propisanom Zakonom o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda”, stoji u objavi na službenoj stranici Županije.

The post Županija proglasila sušu u Velikoj Gorici i sve tri naše općine appeared first on cityportal.hr.