Prijava

Vaša prijava

Spektakl stiže u grad: Luksuzni automobili na pisti, osiguran parking za gledatelje

['hotnews', 'pista ztz-a', 'soc 2022 croatia', 'supercar owners circle']

Pista Zrakoplovnog tehničkog centra u Velikoj Gorici ove subote od 9 sati ujutro postaje dom najrjeđim i najekskluzivnijim automobilima današnjice. Supercar Owners Circle – SOC Croatia 2022., vraća se u Hrvatsku. Na pisti ZTC-a izložit će i voziti automobile o kojima velika većina nas može samo sanjati, a Grad Velika Gorica osigurao je parkirališna mjesta za posjetitelje.

“Pozivaju se svi da dođu na vrijeme kako bi zauzeli najbolje pozicije uz pistu te uživali u spektaklu koji svijet rijetko ima prilike vidjeti”, ističu organizatori.

Program demonstracije brzine i snage automobila koji počinje u 9 sati uključuje i prvo predstavljanje na europskom kontinentu Aston Martin Valkyrie AMR Pro, automobila koji je stvoren za staze “bez ograničenja”.

kresimir Ackar Mate Rimac

Mate Rimac, koji je na neki način krenuo s ove piste, te njegov Bugatti Rimac brend, predstavit će se vlasničkim primjercima svakog pojedinog modernog proizvodnog modela, uključujući jedinstveni La Voiture Noire, Centrodieci 300+, Divo i drugi. Bit će to ultimativni izlog bezvremenskog luksuza, dizajna i izrade kakvu njeguje Bugatti. Uz njih tu su i Barchetta Quartet: Pagani Zonda Barchetta – Ferrari Monza SP2 – McLaren Elva – Aston Martin Speedster. Holy Trinity: Ferrari La Ferrari – Porsche 918 – McLaren P1 te mnogi drugi.

– Ponosni smo da jedna takva svjetska manifestacija dolazi u Veliku Goricu. Pozivamo sve naše sugrađane, ali i sve ljubitelje brze vožnje te svega onog što će biti manifestirano toga dana u sigurnim uvjetima, da nam se priključe – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar i dodao:

– Jedna lijepa hrvatska priča, koja je u svjetskim medijima dobila najbolji mogući epilog, je Mate Rimac, koji na samom početku karijere sa zelenim BMW-om na električni pogon dolazio na ovu pistu. Danas kao čelnik kompanije Bugatti Rimac pokazuje što jedan hrvatski poduzetnik u najboljem svjetlu može pružiti i postići!

kone2
cavarischi imgl0996

Posebna regulacija prometa tog jutra obuhvaća i parkirališna mjesta. Grad je omogućio parkiranje posjetiteljima i to na lokacijama – parkiralište na Zapadnoj strani Gradskog stadiona, kao i istočno parkiralište stadiona te parkiralište kod Gradske sportske dvorane, kao i ono u ulici Ivana Gorana Kovačića 13, na velikogoričkom Sajmištu.

SOC-ov automobilski muzej na otvorenom ekskluzivno će predstaviti najcjenjenije i najrjeđe primjerke automobilskog inženjerstva pa zaljubljenike u superautomobile na pisti ZTC-a očekuje zaista pravi spektakl. Projekt se u Velikoj Gorici održava u suradnji s Gradom Velika Gorica i Turističkom zajednicom.

Od 2014. godine, Supercar Owners Circle iz godine u godinu prihvaća kulturu kolekcionara superautomobila i hiperautomobila, oživljavajući svjetsku zajednicu koja je dom najprofinjenijim kolekcionarima iz cijelog svijeta. SOC je predan promicanju vrijednosti koje drži svaki strastveni kolekcionar, spajajući ljepotu i istraživanje na način koji omogućuje susret stvarnosti i magije.

The post Spektakl stiže u grad: Luksuzni automobili na pisti, osiguran parking za gledatelje appeared first on cityportal.hr.