Prijava

Vaša prijava

Možda ne izgleda tako, ali ljetu još nije kraj: Idući tjedan temperature i preko 30…

['hotnews', 'vremenska prognoza']

Četvrtak je u našem gradu osvanuo siv i tmuran, kao što i priliči prvom danu prvog jesenskog mjeseca, a temperature su pale na jedva 20-ak stupnjeva.

– Ajde konačno, dosta je više vrućina… – uzdahnuo je ovog jutra zadovoljno i konobar u jednom goričkom kafiću gledajući u prolaznike odjevene u jesenske kombinacije.

Kratke hlače i kratke majice odjedanput su se sakrile, iz ormara su se izvadile i lagane jakne, jer baš je osvježilo. Kiša je prijetila cijelo jutro, nećkala se kao stara frajla, a sve to zajedno kreiralo je jednu pravu, uokvirenu sliku jeseni. Eto, ljetu je i definitivno došao kraj…

Ili ipak nije? Kristijan Božarov, naš dežurni prognostičar, u kasnim prijepodnevnim satima javio se s tekstom sljedećeg sadržaja:

“Do kraja dana svježe uz dosta oblaka, rijetko gdje još koja kap kiše. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, a temperatura između 17 i 20 Celzijevih stupnjeva. Sutra djelomično ili pretežno sunčano, ujutro ponegdje uz maglu. Vjetar slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura između 11 i 15°C, a najviša dnevna od 21 do 24 Celzijeva stupnja.”

Temperatura, dakle, već sutra ide prema gore, a u sličnom ritmu nastavit će se i sljedećih dana. Temperature će rasti iz dana u dan, a oblaka će biti kudikamo manje, iako uvijek postoji mogućnost pljuskova s grmljavinom, jer DHMZ je izdao žuto upozorenje za naš kraj. Svoj vrhunac taj će rast temperature, prema čuvenoj norveškoj prognozi, doživjeti u srijedu, kad će temperatura opet otići preko 30.

prognoza

Ljetu, dakle, ipak još nije kraj. Iako definitivno stoji ona: još malo pa nestalo…

The post Možda ne izgleda tako, ali ljetu još nije kraj: Idući tjedan temperature i preko 30… appeared first on cityportal.hr.


RASPRODANO!