Prijava

Vaša prijava

Australac iz Fulhama uskače u Babecove kopačke: ‘Došao sam pomoći koliko god mogu’

['fulham', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'tyrese francois']

Sve je bilo riješeno posljednjeg dana prijelaznog roka, potpis ugovora odrađen je na daljinu, a u Veliku Goricu je Tyrese Francois (22) stigao u četvrtak. I već idućeg jutra odradio je službeno fotografiranje, ali i prvi trening sa svojim novim suigračima.

– Osjećam se odlično, želim pomoći momčadi i klubu da ostvare svoje ciljeve dok sam ovdje. Odradio sam prvi trening s momčad, još uvijek se upoznajem sa svima, ali lijepo su me dočekali i veselim se svemu što nas čeka u ovom razdoblju. Dat ću 100% u svakoj utakmici dok sam u Gorici i pokušat ću pozitivno utjecati na momčad – rekao je Franciois

Tyrese je igrač londonskog Fulhama, kluba s kojim je HNK Gorica ranije ove godine dogovorila suradnju, a ona je, evo, donijela i prve plodove. Francois je stigao na jednogodišnju posudbu, sa željom da pomogne Gorici na poziciji zadnjeg veznog, upražnjenoj odlaskom Hrvoja Babeca u Latviju, ali i da napreduje kao igrač, nametne se za prvu momčad Fulhama, u kojoj je participirao i ove sezone, budući da je bio na klupi i u pobjedi (2-1) nad Brightonom prije samo tri dana.

Novi igrač Gorice je kapetan australske U-23 reprezentacije, rođen u australskom gradu Campbelltown, iz kojeg dolazi i čuveni MMA borac Mark Hunt, a porijeklo vuče iz Engleske i – Mauritanije. U Australiji je živio do 13. godine, da bi se tad s roditeljima preselio u London i uključio u Fulhamovu akademiju.

Za prvu momčad debitirao je još u kolovozu 2019. godine, dok mu je bilo samo 19, u međuvremenu je skupio 84 nastupa za premierligaša, od čega devet za prvu momčad. Po konačni iskorak došao je u Goricu, u HNL…

The post Australac iz Fulhama uskače u Babecove kopačke: ‘Došao sam pomoći koliko god mogu’ appeared first on cityportal.hr.