Prijava

Vaša prijava

Novi trener, novi igrači, strani suci i – novi poraz Gorice…

['HNK GORICA', 'hotnews', 'NK Varaždin']

Došao je novi trener, stigla su i dva nova igrača, koja smo odmah imali prilike i vidjeti, ali po pitanju rezultata kod Gorice je – sve po starom. Nakon Slaven Belupa u Koprivnici i Istre u Velikoj Gorici, Goričani su praznih ruku ostali i na gostovanju u Varaždinu i ostali na pet bodova nakon sedam odigranih utakmica…

Posebnost ovoj utakmici dala je činjenica da je riječ o povijesnom prvom slučaju da jednu utakmicu domaćeg prvenstva sude suci iz inozemstva. Bugarska sudačka trojka predvođena Radoslavom Gidženovim imala je pune ruke posla, jer debi u HNL-u završila je uz dva crvena kartona, po jedan na svakoj strani.

Gorica je krenula u susretu sa Joeyem Sukom u ulozi kapetana, budući da je Aleksandar Jovičić zbog lakše ozljede ostao izvan prvih 11, a na klupi su ostali oporavljenici Deni Jurić i Josip Mitrović, kao i Dominik Prokop i Tyrese Francois, dvojac koji je stigao u posljednja dva-tri dana. Vrlo brzo došla je i prilika da ih vidimo, jer nakon prvih 45 minuta stvari su išle u potpuno krivom smjeru.

Agon Elezi zove se varaždinski junak. Prvo je u desetoj minuti, na briljantnu loptu Tonija Teklića s desnog roka reagirao golgeterski, poslavši loptu u malu mrežicu Banićeva gola, da bi u 43. minuti pogodio odmjerenim udarcem s 18 metara, nakon pogreške Goričana u otvaranju igre… I Varaždin je imao ogromnih 2-0 nakon poluvremena u kojem je Cruz imao čisti zicer, u kojem je prijetio i Suk, u kojem se provjeravala jedna sporna situacija u kaznenom prostoru Varaždina. Domaćin je, s druge strane, zabijao.

U nastavak je novi trener Igor Angelovski krenuo s dvije promjene, Deni Jurić i Dominik Prokop zamijenili su Marveila Ndockyta i Caija Cruza, a 15-ak minuta poslije pokazalo se to – punim pogotkom. Baš su njih dvojica kombinirala na desnoj strani šesnaesterca u 61. minuti, kad je Jurić potegnuo ljevicom iz teške pozicije i naciljao suprotni kut varaždinskog gola za smanjenje zaostatka.

Pola sata prije kraja bilo je još dovoljno vremena za sanjati i potpuni preokret, a još jedna doza optimizma stigla je u 74. minuti, nakon što je Michele Šego udario Moussu Waguea s poda i dobio crveni karton. Ušao je u međuvremenu i Australac Francois, pa onda i Ante Matej Jurić, ali nije uspjela Gorica do kraja čak ni stvoriti ozbiljnu priliku, a kamoli izjednačiti ili potpuno preokrenuti. Da stvar bude gora, još je nervozni Deni Jurić u sudačkoj nadoknadi dobio i drugi žuti karton, odnosno isključujući crveni…

Ako loših vijesti nije dosta, recimo još da sljedeće kolo donosi domaći sudar s Dinamom, a ono iza dovodi Osijek u Veliku Goricu. Vremena nema puno, izazovi se redaju, Igor Angelovski morat će preslagivati kockice u hodu. I, nadamo se, uz nešto više bodova.

VARAŽDIN – GORICA 2-1
VARAŽDIN Stadion Varteks. Gledatelja 2300. Sudac: Radoslav Gidženov (Bugarska). Pomoćnici: Georgi Minev (Bugarska) i Georgi Stambolžijev (Bugarska). Četvrti sudac: Ante Čuljak (Zagreb). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 1-0 Elezi (10), 2-0 Elezi (43), 2-1 D. Jurić (61)
VARAŽDIN: Zelenika – Kolarić (od 76. Kolarić), Jelenić, Pellumbi, Urata – Belcar (od 57. M. Stanić) – Herrera (od 68. J. Stanić), Teklić, Elezi (od 68. Pilj), Šego – Brodić (od 76. Puclin). Trener Marijo Kovačević
GORICA: Banić – Raspopović (od 58 Wague), Steenvoorden, Krizmanić, Vojtko – Golubickas (od 58. Francios), Suk – Ndockyt (od 46. Prokop), Pršir (od 81 A. M. Jurić), Fruk – Cruz (od 46. D. Jurić). Trener Igor Angelovski
ŽUTI KARTONI: Belcar, Pilj, Pellumbi (Varaždin), Fruk, Steenvoorden, D. Jurić (Gorica)
CRVENI KARTONI: Šego (Varaždin), D. Jurić (Gorica)

The post Novi trener, novi igrači, strani suci i – novi poraz Gorice… appeared first on cityportal.hr.