Prijava

Vaša prijava

Puna torba medalja: Po tri zlata i srebra te pet bronci za naše karatiste

['hotnews', 'karate klub velika gorica']

Nakon što su najveći dio kolovoza proveli u treninzima i pripremama za sve što ih čeka, u Karate klubu Velika Gorica počeli su i s natjecanjima. Za početak su svi putevi vodili u Čakovec, a o svemu što se događalo u subotu detaljno su izvijestili iz kluba.

“U subotu smo nastupili u Čakovcu na “Međimurje Openu”, prvom turniru u novoj sezoni, koji je okupio više od tisuću natjecatelja iz 112 klubova iz 12 država. Sve pohvale organizatoru KK Globus, koji već nekoliko godina okuplja više od tisuću natjecatelja na svom turniru, što je impozantna brojka.

Turnir “Međimurje Open” od stručnog stožera kadetske, juniorske i U21 reprezentacije određen je kao jedan od izbornih, tj. bodovnih turnira za Svjetsko prvenstvo koje se krajem listopada održava u Turskoj. Uz ovaj turnir, u fokusu nam je idući vikend Zagreb karate kup te Croatia Open u Rijeci krajem rujna, nakon čega ćemo znati ukupni poredak reprezentativaca za Svjetsko prvenstvo.

U Čakovcu smo nastupili s natjecateljima koji imaju pravo nastupa u kadetskom, juniorskom i U21 uzrastu, a osvojili smo ukupno 11 medalja, od čega tri zlata, tri srebra i pet bronci. Pored njih, nastupili smo s dva natjecatelja u seniorskoj konkurenciji, koja je također bila jaka. Ukupno 16 Velikogoričana borilo se u 23 kategorije.

Ponosni smo što smo u ukupnom poretku 112 klubova završili na 12. mjestu, a u konkurenciji borbi (kumite) na 9. mjestu. Najuspješniji su bili Ines Grdenić, Nikola Huzjak i Ema Jukić”, istaknuli su iz KK Velika Gorica.

Ovako izgleda lista osvajača medalja…

🥇
ZLATO
🥇

Ines Grdenić – seniorke -55kg
Nikola Huzjak – 13/14 god. -69kg
Ema Jukić – 13/14 god. -49kg
🥈
SREBRO
🥈

Vito Hulina – 13/14 god. -49kg
Luka Lukačić – 13/14 god. -69kg
Petar Orešković – U21 -60kg
🥉
BRONCA
🥉

Matea Kordić – 13/14 god. -54kg
Katja Braica – 13/14 god. -59kg
Katja Braica – kadetkinje +54kg
Lucija Kirinić – juniorke -48kg
Mia Mijović – seniorke -55kg

The post Puna torba medalja: Po tri zlata i srebra te pet bronci za naše karatiste appeared first on cityportal.hr.