Prijava

Vaša prijava

Policijska vikend akcija: Ukupno 13 prekršaja, za rekord dovoljno i 0,75 promila

['hotnews', 'prometni prekršaji', 'vikend akcija']

Kao i svakog ponedjeljka, iz Policijske postaje Velika Gorica stigli su rezultati akcije provedena za vikend, kojom se pokušava utjecati na poštivanje prometnih propisa. Rezultati su navedeni u iscrpnom izvješću:

“Tijekom vikenda, u vremenu od 2. do 5. rujna, provedena je akcija “Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda” na području Policijske postaje Velika Gorica, kojom prilikom smo utvrdili 13 ciljanih prekršaja i to:

– jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola
– jedan prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje
– devet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
– jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje
– jedan prekršaj upravljanje vozilom pod zabranom

Također, utvrđena su četiri ostala prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 17 prometnih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 3. rujna, u 00:40 sati. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim automobilom Trgom kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Nadzorom kod kbr. 35 utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,75 g/kg. Isti je isključen iz prometa, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sat i na mjestu događaja uručen mu je Obavezni prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se za vrijeme vikenda dogodile četiri prometne nesreće, tri s materijalom štetom i jedna s lakše ozlijeđenom osobom”, stoji u izvješću velikogoričke policije.

The post Policijska vikend akcija: Ukupno 13 prekršaja, za rekord dovoljno i 0,75 promila appeared first on cityportal.hr.