Prijava

Vaša prijava

Ne želim biti posebna, nego posljednja

['hotnews', 'kolumna', 'nevena skočić', 'vruće teme']

U trenutku kad na planeti ipak ima više muškaraca nego žena, čovjek bi pomislio da smo mi žene u boljoj situaciji od muškaraca, obzirom da nam statistike daju garanciju da ćemo ipak nekog pronaći. No da, i to se desi. Nađe svaki lonac poklopac, ali da li je taj poklopac dobar, to nas nauči iskustvo. I što kad shvatimo da taj lonac klopoće i da ne odgovara našim standardima? Onda krenemo dalje. Uglavnom, neki krenu dalje, a neki klopoću s tim loncem, jer krenuti u potragu za novim, težak je posao.

I tako nađete se u nekim ranim četrdesetima, isprobali ste poklopce koji su bili po vašim standardima, ali niste naišli na tog nekog. Sa svakim od njih vam je zapravo bilo lijepo. Osjećali ste se posebno, voljeno, lijepo, mirno, sigurno…i sve on gluposti koje nama zapravo trebaju da bi bile sretne, ali ni to nije bilo dovoljno. A zašto? Zato što niste dobili garanciju da baš taj tip koji vam čita misli, koji završava vašu rečenicu, koji vas češka baš kad vam najviše paše i digne vam tlak kad je to potrebno, ne razmišlja na način da bude tu zauvijek. A čemu to?

Pixabay JerzyGorecky

Foto: Pixabay – JerzyGorecky

Današnji način života, izloženost lažnim retuširanim fotkama koje vrište s naslovnica časopisa i portala koje vječno proučavamo, stvorilo je u nama kompleks manje vrijednosti. Stvorilo je u nama lažnu svijest da nismo savršene, jer pobogu celulita na sve strane, ne stanemo u trapke koje smo nosile u srednjoj školi, jer bore smijalice nisu simpatične… i još bezbroj gluposti kojima nas na dnevnoj bazi zatrpavaju. I tako, vjerujući tim iskrivljenim vrijednostima, utuvile smo si u glavu da za tog istog lika možda negdje postoji bolja.

Rečenice koje se bjesomučno roje u našim glavama:

„Ma sigurno ju je on već sreo, samo mi nije rekao, ili još nije shvatio koliko je ona bolja od mene.“

„Zašto mi govori da sam posebna, kad znam da nisam?“

„Zašto mi laže?“

„Hoću li ja ikada naći nekoga nakon koga više neću morati tražiti? Hoću. Ako ne prije onda u staračkom domu.“

I s takvim postavkama u glavi, normalno je da tog istog lika, koji ne razmišlja toliko daleko kao mi, dovedemo do ludila analizama i nepovjerenjem. To isto nepovjerenje pretvara se u ljubomoru, a svim znamo što ljubomora čini vezi. Krc.

pexels ric rodrigues 1278566

foto: pexels-ric-rodrigues

U trenutku kad u svojim glavama prepunim lažnih ideala ljepote, načina života i smjernica koje su radili ljudi koji vas uopće ne poznaju, osvijestite samu sebe, kad u ogledalu ugledate predivnu ženu koja zna što ne želi, koja zna biti sama sa sobom i dobro se zabaviti, e tad će i taj muškarac koji je u tom trenutku uz vas i ostati uz vas. Tada ćete oboje biti posljednji i samim time posebni.

Neke žene su možda imale sreću da nađu tog lika vrlo rano, druge su se pak prilagodile i tako zadržale nekog tko im je pasao. Nekima nije ni važno, samo da nisu same… A tu su i naše „želim biti posljednja“ žene, koje su umorne do traženja. Za razumjeti je sve grupe žena koje smo naveli, jer kao što sam rekla već milijun puta – nismo svi isti.

Pixabay DanaTentis

Foto:Pixabay – DanaTentis

Ono što bi ja ovim redcima voljela potaknuti u svakoj od vas jest da se okrenete malo više sebi i svojim osjećajima. Da vjerujete svojoj intuiciji i instinktima, jer oni su dar koji smo dobile s razlogom. Muškarci nemaju način rezoniranja kao mi i oni u trenutku kad ulaze u vezu s nama ne razmišljaju o idućoj i hoće li je biti, nego nastoje dobiti ono zbog čega u uopće ušli u vezu. Svaki ima neki drugi razlog, ali u konačnici taj razlog ste – VI. On je tada vas odabrao. Bez obzira tko je napravio prvi korak pri upoznavanju, predložio prelazak veze na viši nivo i slične stvari o kojima mi žene stalno razmišljamo. Oni su odabrali VAS. I vi ste odabrali njih.

pexels jonathan borba 2950331

Foto: pexels-jonathan-borba

Zamolit ću vas da svaki put kad vas um ponese u tu zonu analize i previše razmišljanja, pokušajte se sjetiti vašeg prvog susreta i razloga zašto ste danas uopće zajedno. Pokušajte uživati u sadašnjosti, prisjećati se lijepih uspomena, jer razmišljanjem o budućnosti vrlo lako možete probuditi demone koji čuče i vašoj glavi samo čekaju da vas vrate u onog glupo „nisam dovoljno dobra“ stanje uma. Odjebite to.

Ono što je sigurno jest da imamo sad ovaj trenutak. Iskoristite ga. Prestanite toliko razmišljati jer garanciju za sutra nemamo.

Kasno je, i nisam tamo gdje obično pišem…a muzika je dobra… i živim u ovom trenutku..

Živite i vi. Budite sebi prva i posljednja.

Voli vas vaša Nevena

The post Ne želim biti posebna, nego posljednja appeared first on cityportal.hr.


Dan otvorenih vrata naše škole