Prijava

Vaša prijava

U prometnoj nesreći poginuo kapelan kojeg Velikogoričani pamte…

['hotnews', 'kapelan', 'milan kerš', 'prometna nesreća']

Mijenjaju se u našim župama s vremena na vrijeme župnici, još češće kapelani, ali među njima uvijek postoje oni koji se pamte, koje vjernička zajednica teže zaboravlja od onih drugih. U tu kategoriju dobrim dijelom spada i Milan Kerš, bivši kapelan u Župi Navještenja BDM, a zatim i u Župi Sv. Petra i Pavla, a iz tog se razloga i tužna vijest koja je stigla u utorak brzo proširila našim krajem.

A ona kaže kako je u 54-godišnji svećenik poginuo u prometnoj nesreći na cesti u blizini Čakovca, između mjesta Macinec i Badličan…

“U utorak oko 13.35 sati na cesti između Macinca i Badličana došlo je do prometne nesreće. Nakon slijetanja osobnog automobila, jedna je osoba preminula. Navedena dionica ceste je zatvorena zbog očevida”, navedeno je u policijskom izvješću.

Svoje velikogoričke godine velečasni Kerš proživljavao je s vjernicima u drugoj polovici devedesetih, isticao se u to vrijeme iznimnom aktivnošću, predavao je goričkoj djeci vjeronauk… I ostao zapamćen.

Nakon što je napustio Veliku Goricu, svećenićki put vodio ga je po raznim župama, a posljednja je bila Župa Svetog Petra Orehovca u Koprivničko-križevačkoj županiji. Dostupni podaci kažu kako je tu župu preuzeo nakon što je dvije godine bio neraspoređen, zbog nepoznatih problema koji su ga doveli do suspenzije od strane biskupa.

The post U prometnoj nesreći poginuo kapelan kojeg Velikogoričani pamte… appeared first on cityportal.hr.