Prijava

Vaša prijava

Europski Dinamo stiže u grad, krenula navala na ulaznice za spektakl

['dinamo', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'ulaznice']

Pobjeda zagrebačkog Dinama nad velikim Chelseajem u utorak izazvala je pravu euforiju među navijačima “modrih” u cijeloj Hrvatskoj, a posebice u Zagrebu i okolici, u koju spada i velikogorički kraj, tradicionalno naklonjen klubu iz Maksimira. Mnogi naši sugrađani bili su i među nešto više od 20.000 ljudi koji su uživo svjedočili povijesnoj pobjedi, nakon koje trener Ante Čačić nije želio podleći euforiji.

– Imamo dva sata za proslaviti ovo, a onda se okrećemo važnoj utakmici protiv Gorice – kazao je Čačić te skromnošću i prizemnošću oduševio mnoge.

U redovima HNK Gorice, naravno, oduševljenje je izostalo, jer sasvim je jasno da će ove subote u 21.05 sati na travnjak našega Gradskog stadiona istrčati motivirani i potpuno spremni Dinamo.

– Ništa nema ne znači to što je Dinamo u utorak pobijedio Chelsea, znamo o kakvoj je momčadi riječ, znamo koliku imaju širinu i koliko su moćni – kazat će i kapetan Gorice Aleksandar Jovičić u najavi sudara s protivnikom koji je Goricu pobijedio 15 puta u prethodnih 16 ogleda.

I doista, sami pogled na roster Dinama, na popis igrača koji se nisu previše umorili, ulijeva strah u kosti. Dario Špikić, sve bolji Velikogoričanin u plavom dresu, dobio je posljednjih 15 minuta, nevjerojatni klinac Martin Baturina samo dvije plus sudačka nadoknada, u kojoj je svoju minutu-dvije odradio Josip Drmić. Na klupi su svih 90 minuta ostali i igrači poput Petra Bočkaja, Mahira Emrelija, Marka Bulata, Kevina Theophile Catherinea, Antonija Marina… Nastupit će, naravno, i dio onih koji su srušili Chelsea, a sve to govori da Goricu čeka uobičajeno težak posao.

Hit momčad lige prvaka, ali i nogometaše Gorice, ove će subote mnogi željeti doći pogledati s tribina velikogoričkog stadiona, što se može osjetiti već i danima prije utakmice. Potražnja za ulaznicama je ogromna, pri čemu se po dobrom starom hrvatskom običaju najviše traže ulaznice koje su – besplatne. Međutim, otišao je već i dobar dio ulaznica puštenih u prodaju, iz minute u minutu ostaje ih sve manje, pa je svima koji žele na utakmicu pametno požuriti po svoj primjerak.

Gorica nije u dobrom trenutku, samo gol-razlika drži je iznad posljednje Rijeke, ali povijest nas uči da je puno puta naš prvoligaš bio konkurentan i konkretan u sudaru s velikim favoritom iz Maksimirske. Pokušat će Goričani biti takvi i ove subote, sasvim sigurno u inspirativnom ozračju, na stadionu na kojem je Ante Čačić odradio svoj povratnički debi. I tad je stadion bio praktički pun, sve govori da će se ta priča ponoviti i sad…

Na Istoku će se smjestiti Bad Blue Boysi, pa ostaje samo nadati se da će barem na Zapadu biti značajan dio onih koji će navijati za klub iz svoga grada, za svoju Goricu.

The post Europski Dinamo stiže u grad, krenula navala na ulaznice za spektakl appeared first on cityportal.hr.