Prijava

Vaša prijava

Dino Bošnjak sportaš koji pomiče vlastite granice, a sanja Olimpijske igre

['damir bošnjak', 'Dino Bošnjak', 'grad velika gorica', 'hotnews', 'Krešimir Ačkar']

Gorički atletičar Dino Bošnjak, jedan od najboljih i najtrofejnijih sportaša, pravi je primjer marljivog i uzornog sportaša koji pokazuje da se upornim radom mogu pomicati vlastite granice. Dino je svakako i dobar promotor našeg turopoljskog kraja i Velike Gorice u zemlji i svijetu, a na svemu što čini zahvalio mu je i čestitao gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Probijaš i pomičeš svoje granice. Kada su u pitanju sportski uzori ti zasigurno možeš svojim primjerom i sportskim ponašanjem motivirati djecu da se bave sportom. Hvala ti što promoviraš Veliku Goricu na najbolji mogući način, želimo ti puno godina bez ozljeda i da nastaviš tim putem kojim si krenuo. Kada netko skine sam svoj rekord, onda znamo da se nije zaustavio nego ide prema svom maksimumu – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je Dini ujedno uručio i simboličan poklon.

– Zadovoljan sam s ovom godinom. Pomiču se te neke male granice i konačno sam nakon deset godina tek ove godine prvi puta srušio taj rekord na 5 kilometara. Zadovoljan sam kako se sve razvija i idemo dalje – rekao je Dino.

Prijem Dine Bosnjaka kod gradonacelnika Kresimira Ackara 3

12.09.2022. – Velika Gorica – Prijem goričkog atletičara Dine Bošnjaka kod gradonačelnika Krešimira Ačkara – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Došli smo do jednog nivoa gdje se više ne možemo zadovoljavati da smo prvaci Hrvatske, a cilj nam je sada nabiti formu tako da Dino iduće godine sruši minimalno tri Hrvatska rekorda kako bi ispunio normu za Olimpijske igre kao i normu za prvenstvo Europe. To nije jednostavno, tek sada smo vidjeli kada smo došli na ovaj nivo rezultata da smo došli daleko, ali treba napraviti još toliko – dodao je Damir Bošnjak, Dinin otac i trener.

Zanimljiv je i podatak da Dino nije izgubio trku na prvenstvima države 11 godina te ima 60 titula državnog prvaka.

Prijem Dine Bosnjaka kod gradonacelnika Kresimira Ackara 2

12.09.2022. – Velika Gorica – Prijem goričkog atletičara Dine Bošnjaka kod gradonačelnika Krešimira Ačkara – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

The post Dino Bošnjak sportaš koji pomiče vlastite granice, a sanja Olimpijske igre appeared first on cityportal.hr.