Prijava

Vaša prijava

Dođi na ogledni sat, okušaj se u debati i upiši u gorički Debatni klub

['debatni klub velika gorica', 'KATARINA DRVODELIĆ', 'ogledni sat', 'UPISI']

Iz Debatnog kluba Velika Gorica pozivaju sve srednjoškolce koji žive na području Velike Gorice, ali i oni koji školu pohađaju u Zagrebu ili drugim gradovima da dođu u četvrtak na ogledni sat debate. Pozivaju se i svi oni koji žele saznati što je to uopće debata, kako izgledaju radionice te što se s debatom sve može postići. Na oglednom satu u četvrtak će se zainteresirani srednjoškolci moći i upisati u novu debatnu godinu.

Debatne radionice namijenjene su svima te nikakvo iskustvo nije potrebno.

– Tražimo mlade koji žele naučiti izraziti svoje stavove, naučiti mnogo o opće važnim temama, pripremiti se za budući studentski život, poboljšati komunikaciju, sudjelovati na natjecanjima i pokazivati stečeno znanje – govori voditeljica Debatnog kluba Velika Gorica Katarina Drvodelić.

Debata drzavno Kat D 85 of 152

Foto: Katarina Drvodelić

Debata nije samo za one srednjoškolce koji su inače voljni puno pričati, već i za one sramežljive koji možda tek uče kako se malo otvoriti. Debata bi im upravo u tome mogla pomoći jer se kroz radionice provode i različite aktivnosti rješavanja treme, stresa i drugih poteškoća. Jedino što se od srednjoškolaca traži jest da budu spremni učiti i doći otvorenih umova.

– Tolerancija nam je glavna premisa na debati tako da radimo različite teme – od onih o kojima se i sada može čitati, do onih kod kojih smo bili sigurni da se više nema što raspravljati. Ideja je ponuditi novu vrstu aktivnosti omogućava razvijanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina te formiranje kritičkih stajališta o društveno važnim i aktualnim temama – ističe Drvodelić te podsjeća kako iz godine u godinu imaju sve bolje rezultate te da su se sada već dva puta plasirali na Državno natjecanje iz debate.

debata katd

Foto: Katarina Drvodelić

Na ogledni sat možete doći bez obaveza i samo kako biste saznali o čemu se radi.

– Želim mladima ponuditi prostor za izlaganje vlastitih stavova i nadmetanje u kvalitetnim raspravama – zaključuje Drvodelić.

Ogledni sat održat će se u prostorijama Goričkog kluba mladih, na drugom katu Doma kulture Galženica, u 20 sati.

 

The post Dođi na ogledni sat, okušaj se u debati i upiši u gorički Debatni klub appeared first on cityportal.hr.