Prijava

Vaša prijava

Mali i kreativni poduzetnici na Danu učeničkih zadruga u Velikoj Gorici

['dan učeničkih zadruga zagrebačke županije', 'hotnews', 'VELIKA GORICA']

Dječja mašta, kreativnost i inovativnost ponovno su došle do izražaja. U Velikoj Gorici je održan Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije gdje su učenici pokazali ono najbolje od sebe i svoje zadruge.

– Naši zadrugari su izuzetno vrijedni i kreativni, jer učenici ni iz čega naprave čuda, ukrasne i uporabne predmete. Nama je cilj i vodilja sposobnost tih mladih ljudi da kada postanu odrasli mogu uz posao raditi nešto dodatno i kreativno. Imati to kao hobi, ali i mogućnost da svojim znanjem i rukama stvore dodanu vrijednost, proizvod koji će plasirati na tržište i prodati ga. Mislim da je to neprocjenjivo – naglasila je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Dan ucenickih zadruga Zagrebacke zupanije 6

13.09.2022. – Velika Gorica – Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U Velikoj Gorici danas se predstavilo 25 učeničkih zadruga od 40 koliko ih je u Zagrebačkoj županiji, a među kojima su bile i tri goričke. Učenička zadruga V.G Izazov, “Vuzel” iz OŠ Eugena Kumičića i “Brežan” iz OŠ Kravarsko.

– Mi radimo proizvode iz prirode s obzirom na to da imamo školski vrt koji smo formirali prije 10 godina te je četiri puta osvojio nagradu za Najljepši školski vrt u županiji kao i na državnoj razini. Djeca nižih razreda bave se sadnjom i promatraju kako bilje raste, dok stariji učenici bave se proizvodnjom. Beru, obrađuju i prerađuju plodove. Naš konačni cilj je naučiti učenike poduzetništvu. Djeca su jako marljiva i kreativna, uvijek me iznenade čega se sve sjete – govori ponosno profesorica Anastazija Komljenović.

Dan ucenickih zadruga Zagrebacke zupanije 3

13.09.2022. – Velika Gorica – Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Učenici kroz zadruge uče neke nove vještine, a koje će moći iskoristiti kasnije u životu. Dok su im njihove učiteljice i mentorice velika podrška u svemu.

– Profesorice nas puno motiviraju, a naša je motivacija i to da pokažemo drugim ljudima da mogu svašta raditi od stvari koje imaju doma – rekla nam je Lucija iz UZ Horugva.

– Imamo puno radova i projekata koje radimo, a uskoro ćemo šivati haljine i kostime za mjuzikl Ljepotica i Zvijer. Veseli me to što u zadruzi ima puno mojih prijatelja koji to vole, toliko je zabavno da jednostavno ne želite ići kući. Naša mentorica nas uvijek motivira i želi da steknemo svoj puni potencijal – ispričala nam je članica UZ Martinovac iz Dugog Sela.

– U zadruzi sam naučila kako raditi jabučni ocat, jako mi je to zanimljivo kako se to sve radi. Naučili smo i stekli mnogo novih vještina – priča nam Veronika iz zadruge Baltazar iz Šnekovca.

Dan ucenickih zadruga Zagrebacke zupanije 2

13.09.2022. – Velika Gorica – Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Zagrebačka županija će ove godine izdvojiti 133 tisuće kuna za rad i djelovanje zadruga, a spomenimo i kako će tri učeničke zadruge predstavljati našu županiju na državnoj Smotri učeničkih zadruga u Vikovcima krajem rujna.

Dan ucenickih zadruga Zagrebacke zupanije 7

13.09.2022. – Velika Gorica – Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

The post Mali i kreativni poduzetnici na Danu učeničkih zadruga u Velikoj Gorici appeared first on cityportal.hr.