Prijava

Vaša prijava

Kroz eko-radionice otkrij kako biti čuvar prirodnih bogatstva Velike Gorice

['Ekoregija Velika Gorica']

Udruga Ekoregija Velika Gorica uz financijsku podršku Grada Velike Gorice organizira provedbu projekta Čuvar prirode biti je lako – Otkrij kako!, koncipiranog kao kombinacije edukativno-informativno-umjetničkih aktivnosti na temu zaštite prirodnih bogatstava Velike Gorice.

– U sklopu projekta predviđeno je održavanje poludnevnih eko-radionica u Buševcu, Mraclinu, Velikoj Buni i Lukavcu. Radionice su organizirane u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica, Gimnazijom Velika Gorica te nadležnim mjesnim odborima, osnovnim i područnim školama. Mikrolokacije su odabrana obzirom na gustoću naseljenosti, ali i velik broj djece te prisutna lokalna prirodna bogatstva. Osim volonterskog angažmana velikogoričkih gimnazijalaca, u provedbi aktivnosti sudjelovat će renomirani stručnjaci iz područja popularizacije važnosti zaštite okoliša – ističu iz Ekoregije.

Radionice će obuhvaćati predavanja na temu očuvanja tla, vode i zraka našeg Turopolja, nakon čega će se sudionici opustiti uz art radionice oslikavanja prirode okom djeteta.

– Slike nastale na radionicama pripremit će se za izložbu zajedničkih radova te poslužiti kao trajna uspomena, ali i edukacija o važnosti prirodnih bogatstava oko nas. Izložba radova predviđena je u holu srednjoškolskog centra Velika Gorica. Primarna ciljna skupina sudionika radionica su djeca s roditeljima i sadržaj je prilagođen dječjem uzrastu, no radionice su otvorene za sve i vjerujemo da će biti zanimljive i odraslima – napominju iz udruge.

U aktivnostima će sudjelovati priznati stručnjaci iz područja zaštite okoliša koji dugi niz godina rade na popularizaciji tema bioraznolikosti, zaštite i očuvanja okoliša.

Radionice će se ove subote održati od 10 do 14 sati u Vatrogasnom domu u Mraclinu, a dod 15 do 20 sati u Buševcu. Vikend iza 24.rujna, radionica će biti od 10 do 13 sati u Društvenom domu u Lukavcu, a 8.listopada u isto vrijeme u Vatrogasnom domu Velika Buna.

 

The post Kroz eko-radionice otkrij kako biti čuvar prirodnih bogatstva Velike Gorice appeared first on cityportal.hr.