Prijava

Vaša prijava

Bogatiji za veliko iskustvo, snovi ostaju isti: ‘Dovest ćemo Ligu prvaka u Veliku Goricu!’

['futsal gorica epic brozo', 'hotnews', 'Igor Mostarlić', 'marina mikulić']

Ambicije su od prvog dana, od prve sekunde, dosezale nebeske visine. Od trenutka kad je osnovan klub Futsal Gorica, osnivač i predsjednik, ikona turopoljskog nogometa Igor Mostarlić, sanjao je snove koji su se mnogima učinili ludo ambicioznima.

– Želim u roku četiri godine postati prvak Hrvatske i dovesti Ligu prvaka u naš grad!

Tako je Mostarlić govorio u samom startu, a ništa se posebno nije promijenilo ni nakon što je prvi pokušaj završio po onoj poznatoj “prvi se mačići u vodu bacaju”… Fustal Gorica Epic Brozo, kako je naziv kluba ubrzo dopunjen suradnjom s hrvatskim reprezentativcem Marcelom Brozovićem, u prvoj je svojoj sezoni uzela prvo mjesto u drugoj ligi, ali kvalifikacije za popunu prve lige pokazale su se kao škola koju je trebalo proći.

– Je, to nam je velika škola. Nismo točno znali što nas čeka, s kakvim ćemo se protivnicima morati nositi, što nam sve nedostaje… Sad smo pametniji, iskusniji, bogatiji za sve što smo prošli u prvoj sezoni. I krećemo dalje još jače, još ambicioznije – govori Igor Mostarlić u predvečerje nove sezone, u trenucima kad se kuju planovi za još veće stvari.

futsal gorica epic brozo igor mostarlic

Našli smo se u jednom goričkom kafiću, uz njega je bio vrijedni klupski operativac Samir Omerović, ali i Marina Mikulić, koja je preuzela ulogu sportskog direktora. Točnije, sportske direktorice…

– Priključila sam se ovoj priči s dobrim razlogom, vjerujem u sve ono što dečki rade i spremna sam pomoći koliko god mogu. I znate što ću vam reći… Za nas će se još itekako čuti! – kaže Marina Mikulić, ambicijom potpuno u skladu s onim što cijelo ovo vrijeme slušamo od Igora Mostarlića.

Već gotovo tri godine Futsal Gorica Epic Brozo gradi ovu lijepu i neizbježno uspješnu priču, i to bez ikakve pomoći sa strane. Dobro, sponzore su uspijevali pronaći, s te strane potpora je vrlo dobra, no valjalo je izdržati prve tri godine, koliko je potrebno da se uđe u sustav financiranja od strane Zajednice sportskih udruga, odnosno Grada. Troškovi su ogromni, svaki novi korak iziskuje velike napore da se sve to isprati na pravi način, ali odustajanje ni u jednom trenutku nije bilo opcija. Ni u ludilu.

– Bilo je stvarno teško, jer morali smo sve troškove pokrivati sami, a usput i rasti kao klub u svakom smislu. Primjerice, mi cijelo ovo vrijeme plaćamo dvorane, što klubovi koji su u sustavu ne moraju, mi plaćamo kazne HNS-u za koje često i nismo odgovorni, mi pokušavamo privući djecu na sve moguće načine, vodeći računa da ništa od toga ne ide na uštrb kvalitete rada… – priča Mostarlić i nastavlja:

– I uspjeli smo, danas imamo šest selekcija, više od 80 djece svakodnevno prolazi kroz naš klub, imali smo i kamp u Novalji, ali naravno da bi nam dobro došla svaka pomoć. I zato se veselimo što ćemo od Nove godine i mi ući u sustav financiranja kao i svi drugi velikogorički sportski klubovi. To će nam jako puno značiti. Strpljivo smo čekali da ispunimo sve uvjete, sve po pravilima, a sad je konačno došao i taj trenutak. I vjerujemo da smo, na temelju svega što smo radili, pomoć itekako zaslužili.

futsal gorica epic brozo 1

A u iščekivanju tog važnog detalja, u klubu nastavljaju raditi punom snagom. S djecom, među kojima su i dvije selekcije koje igraju najviši rang hrvatskog futsala, ali i sa seniorima, koji u novu sezonu ulazu sa značajnim pojačanjima. Franjo Matković, Ivica Majić, Mateo Čekol, Bruno Jakovljević i Leonardo Mostarlić novi su igrači Futsal Gorica Epic Broza, a u preostala dva tjedna, koliko je ostalo do početka sezone, trebalo bi stići i još jedno veliko pojačanje, ali i novi trener, čije ime je zasad i dalje tajna.

– Sve to otkrit ćemo u danima pred nama, ali već sad smo sigurno da ćemo biti još bolji, još jači. I da ćemo ovoga puta uspjeti. Pažnju publike već smo privukli, mi smo jedan od rijetkih klubova koji uspije napuniti tribine naše dvorane, a u budućnosti će to sigurno biti još i bolje – uvjeren je presidente Mostarlić.

Problemi se rješavaju, nedostaci ispravljaju, novi koraci rade s velikom odlučnošću, odatle i tolika samouvjerenost kad je riječ o izazovima koji slijede. Ali i kad je riječ o konačnom cilju, koji se ne mijenja…

– Naravno, ne odustajemo od našeg plana. Želimo postati najbolji klub u državi i dovesti Ligu prvaka u Veliku Goricu. I u tome ćemo uspjeti!

Neka tako i bude. Neka Velika Gorica, zašto ne, postane grad futsala…

The post Bogatiji za veliko iskustvo, snovi ostaju isti: ‘Dovest ćemo Ligu prvaka u Veliku Goricu!’ appeared first on cityportal.hr.