Prijava

Vaša prijava

Oldtimer show Turopolje: Stotine starodobnih vozila, ulični glazbeni festival, sajam obrtnika..

['David Zagorec', 'hotnews', 'oldtimer klub turopolje', 'Oldtimer show Turopolje']

Sitno se broji do početka nove manifestacije u Velikoj Gorici, pa ako ste propustili sve naše najave, zasigurno vam nije promaknula gužva ispred Muzeja Turopolja, lokacije na kojoj ćete danas od 15 do 20 sati moći uživati u prvom Oldtimer Showu Turopolje!

Rezultat je to entuzijazma i upornosti organizatora iz udruge Oldtimer klub Turopolje, čiji je predsjednik poznati ljubitelj starodobnih vozila, Vladimir Štarkelj, a koji su u roku od samo godinu dana od osnutka uspjeli ostvariti zamišljenu ideju sve do realizacije.  A pred vama je puno više od izložbe zanimljivih starodobnih vozila, jer manifestacija nudi doista bogat popratni program.

oldtimer klub turopolje

Foto: Oldtimer klub Turopolje

Posjetitelji će ispred muzeja moći vidjeti više od stotinu starodobnih povijesnih automobila, motorkotača, bicikala, poljoprivrednih strojeva i statičnih motora, a među njima ćete i uživo moći vidjeti legendarne Tomos motore koje je iz svog Buševca doveo najmlađi oldtajmeraš u Turopolju, ali i šire, David Zagorec, o kojemu smo nedavno pisali.

David Zagorec Muzej Turopolja

Foto: Najmlađi član Oldtimer kluba Turopolje, David Zagorec, sa svojim Tomosima ispred muzeja

Manifestacija nudi i niz popratnih događanja, pa tako i najmlađe očekuje puno zanimljivih aktivnosti – tu su igraonice, mini vatrogastvo, dječje utrke s biciklima bez pedala.. Pozornost će svakako privući i vojni kamp američke vojske iz Drugog svjetskog rata, izložba replika oružja, a moći ćete se okušati i u gađanju iz airsoft oružja.

Svakako će biti zanimljivo pogledati i reviju retro haljina, koju spremaju Folklorni ansambl Turopolje i KUD Mičevec, a ako od svih tih zanimljivosti ogladnite, osigurana je i gastro ponuda, a zasigurno ćete nešto naći i na sajmu najpoznatijih goričkih obrtnika i OPG-ova, koji se održava u sklopu manifestacije.

U prizemlju Muzeja Turopolja možete razgledati još uvijek otvorenu izložbu ‘Motocikli Oldtimer kluba Turopolje’, a na prvom katu će ing. Marijo Zrna i Valentino Valjak održati predavanja na temu starodobnih automobila i motocikala.

DSC 0485

07.09.2022. Velika Gorica. Izložba oldtimer motocikla u Muzeju Turopolja. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bit će tu i ulični glazbeni festival na kojemu nastupaju Saturnus bend, Puhački orkestar DVD Velika Gorica i Plesni klub Barbara.

Konačno nam je opet zasjalo i sunce, pa nakon nedjeljnog ručka, laganog odmora, šetnjica do Muzeja Turopolja i od 15 do 20 sati uživajte u programu prvog Oldtimer showa Turopolje!

oldtimer show plakat program

Naslovna fotografija: Oldtimer klub Turopolje

The post Oldtimer show Turopolje: Stotine starodobnih vozila, ulični glazbeni festival, sajam obrtnika.. appeared first on cityportal.hr.