Prijava

Vaša prijava

U županijski Akcijski energetski plan uključena obnova goričkog doma zdravlja

['Distributivni centar za voće i povrće', 'Dom zdravlja', 'Skupština', 'ZAGREBAČKA ŽUPANIJA']

Na sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije prihvaćen je Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvih šest mjeseci 2022. godine prema kojem su ukupni prihodi konsolidiranog* Proračuna ostvareni u iznosu od 722.999.044 kn i ispunjeni su na razini 49,62 posto plana. U istom razdoblju ostvareni rashodi konsolidiranog Proračuna iznose 545.062.941 kn što predstavlja 37,41 posto plana. Ukupni prihodi koji se odnose na Županijski dio Proračuna ostvareni su u iznosu od 332.856.436 kn i ispunjeni su na razini 51,65 posto plana, dok su ostvareni rashodi u iznosu 172.218.991 kn tj. 26,72 posto plana.

Donesen je i Akcijski plan energetske učinkovitosti Zagrebačke županije za razdoblje 2022.-2024. godine kojeg je izradila Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. Ovim planom planiraju se investicije u mjere energetske učinkovitosti u iznosu od 146,7 milijuna kuna pri čemu će Zagrebačka županija investirati minimalno 63,1 milijun kuna vlastitih sredstava. Investicije se odnose na integralne obnove škola, domova zdravlja u Samoboru, Ivanić-Gradu i Velikoj Gorici, ugradnju fotonaponskih sunčevih modula na Distributivni centar za voće i povrće, domove zdravlja i obrazovne ustanove Zagrebačke županije te kupnju električnih automobila. Očekuje se energetska ušteda u iznosu od 6.921 MWh, tj, smanjenje emisija CO2 u iznosu 1.423,06 t.

Prihvaćen je Program dodjele potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Zagrebačke županije. Spomenuti program donosi se na temelju odluke Vlade RH o pomoći za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske, Međimurske, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke županije. Zagrebačka županija proglasila je prirodnu nepogodu za područje grada Jastrebarsko i općina Krašić i Žumberak nastalu 2. lipnja 2022. godine, a uzrokovanu tučom koja je na navedenom području nanijela velike štete u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu. S obzirom da je Skupština prihvatila spomenuti Program, stvoreni su uvjeti da Zagrebačka županija raspiše Javni poziv vrijedan 900.000 kuna što se planira do kraja rujna.

 

 

The post U županijski Akcijski energetski plan uključena obnova goričkog doma zdravlja appeared first on cityportal.hr.