Prijava

Vaša prijava

On joj raspliće kosu, a drugi je čupa…

['hotnews', 'kolumna', 'nevena skočić', 'vruće teme']

I tako dođeš u neke godine u koje ti se nije ni dolazilo, ali došle su izuzetno brzo. Djeca su odrasla i ne trebaju te više, prijatelji se profiltrirali, suprug je odustao od tebe ili nije, ali neke stvari mu više nisu važne…

Došlo je vrijeme za tebe.

I tako provodiš dane razmišljajući o stvarima koje si u svojih 40 i kusur godina napravila, kao i o onima koje si željela napraviti, ali nisi iz ovih ili onih razloga. Suzdržavala si se mnogo, što zbog okvira u koje smo stavljeni, što zbog onog najglupljeg „što će ljudi reći?“, ali ponekad i zbog straha od nepoznatog.

pexels mikhail nilov 7530005

Foto: pexels-mikhail-nilov

I sad kad si došla u fazu “jebe mi se!“, misleći pri tome na razmišljanja drugih o tebi, dobila si „kahonas“ (aj neka korist od španjolskih sapunica) da probaš i ono čega si se nekad bojala. Ne nužno bojala, ali ti je bilo neugodno predložiti ili pitati, pa si se u jednom trenutku našla u rutini. Kako u svakodnevnom životu, tako i u seksualnom.

Uobičajena rutina predigre svela se na pitanje koje bi netko od vas postavio kad ste već oboje u krevetu u pidžamama: „Hoćemo?“, ili kod onih maštovitijih poljubac na vrat dok ti šapuće na uho to isto pitanje. Kod partnera koji se vole i koji to znaju pokazati, kod kojih nije navika samo mehaničko odrađivanje bračnih obveza, dolazi i do razmjenjivanja nježnosti, i pokazivanja ljubavi na taj način. Iako s godinama sve manje, ali navodno i to postoji. Slobodno se pohvalite ako ste u toj grupaciji.

Pixabay Rusel Clark

Foto: Pixabay – Rusel Clark

I sad, ti si imala takav brak i navikla si na nježno, puteno i mazno, ali ova s „kahonasima“ koja se probudila u tebi bi probala nešto drugačije, nešto divlje, energičnije, nešto novo i drugačije. Jer, kad pogledaš samu sebe u ogledalo i u njemu vidiš i nevinašce i „kučku“, tek tad si možeš zadovoljno namignuti i pobjednički krenuti u dan. Ne treba ti taj osjećaj? Ma daj, nemoj meni pričati jer sama takva, da si ne lažemo.

Dakle, rekla si da želiš nešto novo, drugačije, divlje?

Ne znam jesi li gledala novi film Emme Thompson koji je baš na ovu temu, ali svakako bi ti ga preporučila. Možda tad primijetiš da i ti imaš te „kahonase“ samo ih treba malo pogurati. Nije važno jesi li 40+, 50+ ili 60+, svaka od nas poželi probati nešto drugačije u određenom razdoblju u životu. Neke nisu toliko željene biti samouke, pa angažiraju profesionalca da ih tome poduči, kao naša Emma. Druge su pak „štreberice“ pa pohitaju proučavati sve što je dostupno on line i u praksi, i u toj utrci s vremenom koju trčiš sama za sebe spoznaješ da u svakoj od nas postoji ta „kučka“ koja je jedna od tri uloge koje žena oduvijek mora imati: Majka djeci, Masterchef u kuhinji i Kučka u krevetu. Jer, samo to se broji.

pexels edward eyer 4395196

Foto: pexels-edward-eyer

Uglavnom, u toj fazi ćeš probati sve što nisi probala do tada a dostupno ti je. Da, da…ne zovu se „cougar žene“ tako bez razloga. Te žene koliko privlače mlađe muškarce zbog iskustva kojim zrače, toliko plaše zrelije muškarce jer znaju da je druženje s njima igra koja može trajati danima i nitko ne zna kako će završiti.

Ne zaboravimo da će te tako nešto opaliti u godinama kad se pojavi menopauza. Aha, taj demon koji pretvara ženu u biće s tisuću lica, u ženu koja se od napaljene fontane užitka u sekundi može pretvoriti u mračnu silu koja jede sve što joj se nađe na putu. O njoj ćemo pisati neki drugi puta, ali ni u ovoj temi ne smije biti zaboravljena, jer hormoni su čudo.

I tako ti, draga moja prijateljice, od mazne ženice postaješ cougar babac koja se ne libi probati ništa. Koja zna više o seksualnim pomagalima nego Karapandža o začinima, koja ima volje istraživati više nego Indiana Jones, koja želi istraživati granice izdržljivosti više nego Ironman.

pexels dainis graveris 7108019

Foto: pexels-dainis-graveris

I kako ti se sviđa?

Jel’ onako kako si zamišljala da će biti? Nadam se da jest, jer svaka promjena je nužna kao lekcija, ako već ne kao nagrada.

Pišem ovo kao pismo prijateljici, jer u svakoj od vas leži jedna takva koju samo prijateljska ruka može namamiti da izađe.

Ne garantiram da je to siguran prostor, ali da ćeš ga istražiti prije ili poslije, to ti garantiram.

Voli te tvoja N.

The post On joj raspliće kosu, a drugi je čupa… appeared first on cityportal.hr.